Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Η δολοφονία του Haniyeh είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου σχεδίου - Υπεύθυνες είναι οι ΗΠΑ - Θα απαντήσουμε αναλόγως...

Ιράν: Η δολοφονία του Haniyeh είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου σχεδίου - Υπεύθυνες είναι οι ΗΠΑ - Θα απαντήσουμε αναλόγως...
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη αυτής της αποτρόπαιας τρομοκρατικής πράξης, υποστηρίζει η Τεχεράνη
Η Τεχεράνη εξέδωσε νέα δήλωση, μέσω του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Nasser Kanaani, με την οποία καταδικάζει τη δολοφονία του αρχηγού της Hamas σε ιρανικά εδάφη, χαρακτηρίζοντάς της ως κομμάτι του ευρύτερου ισραηλινού σχεδίου γενοκτονίας των Παλαιστινίων.
«Αυτή η τρομοκρατική ενέργεια δεν αποτελεί μόνο κατάφωρη παραβίαση των αρχών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και μια σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», δήλωσε ο Kanaani.
«Η νέα επιθετική και τρομοκρατική ενέργεια αυτού του καθεστώτος στη δολοφονία του μάρτυρα Haniyeh είναι μέρος του παλαιστινιακού σχεδίου γενοκτονίας, ειδικά τους τελευταίους 10 μήνες, και στοχεύει στην αύξηση της ανασφάλειας στην περιοχή της Δυτικής Ασίας.
«Ως υποστηρικτής και συνεργός του Σιωνιστικού καθεστώτος στη συνέχιση της κατοχής και της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι υπεύθυνη για τη διάπραξη αυτής της αποτρόπαιας τρομοκρατικής πράξης.
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν καταδικάζει σθεναρά την επιθετική πράξη του Σιωνιστικού καθεστώτος στη δολοφονία του ακούραστου Ismail Haniyeh και θεωρεί εγγενές δικαίωμά της να απαντήσει κατάλληλα σε αυτή την επιθετική πράξη κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής του ακεραιότητας», καταλήγει ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματιίας.

www.babkingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης