Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Προς επίτευξη των στόχων για το 2024 - Το μεγάλο στοίχημα με τη «Snappi»

Μεγάλου (Πειραιώς): Προς επίτευξη των στόχων για το 2024 - Το μεγάλο στοίχημα με τη «Snappi»
Το α' τρίμηνο 2025 το λανσάρισμα της neobank
Σχετικά Άρθρα
Ως ένα έτος-σταθμό για την Τράπεζα Πειραιώς χαρακτήρισε το 2024 ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου, καθώς, όπως υπογράμμισε, η Τράπεζα διένειμε μέρισμα για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα μετά από 14 χρόνια, ενώ επετεύχθη η κάλυψη του δείκτη MREL ενάμιση χρόνο νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία.
Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στους αναλυτές, στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων α' εξαμήνου 2024, εκτίμησε ότι οι ισχυρές επιδόσεις της τράπεζας το α' εξάμηνο καταδεικνύουν ότι οι οικονομικοί στόχοι του 2024 θα επιτευχθούν ή ενδεχομένως να ξεπεραστούν.
Σε ό,τι αφορά στα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Μεγάλου υπογράμμισε ότι αλλάζει το αρνητικό πρόσημο (οι αποπληρωμές κάλυπταν τις νέες εκταμιεύσεις) στην αγορά, κάνοντας λόγο για «break-even» σημείο. Επίσης, χαρακτήρισε σημαντικές τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», το οποίο αναμένεται να στηρίξει τους ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης στα στεγαστικά τα επόμενα τρίμηνα, με περισσότερο θετικό αποτύπωμα στη χρήση 2025.
Ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε επίσης και στην έναρξη λειτουργίας της «Snappi», της νέας ψηφιακής τράπεζας (neobank) του Ομίλου, που έχει ως στόχο πελατειακή βάση 2,5 εκατομμυρίων πελατών και έσοδα πάνω από 200 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Η Snappi θα επεκτείνει την παρουσία της σε ευρωπαϊκές χώρες, πέραν της ελληνικής στο πλαίσιο ενός στρατηγικού ευρωπαϊκού project που θα συναποφασισθεί.
Απαντώντας για το αν θα συγχωνευθεί με τον Όμιλο και αν θα αποτελέσει θυγατρική, ο κ. Μεγάλου διευκρίνισε ότι το επίσημο ολοκληρωμένο εμπορικό λανσάρισμα της Snappi, στην οποία η Πειραιώς συμμετέχει κατά 55% (το υπόλοιπο 45% ανήκει στη Natech), εκτιμάται ότι θα γίνει το α' τρίμηνο του 2025 και μέχρι τότε θα έχουν διαφανεί τα επόμενα βήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης