Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Τέξας: Διακανονισμός 1,4 δισ. ευρώ της Meta για παράνομη αναγνώριση προσώπων στο Facebook

ΗΠΑ - Τέξας: Διακανονισμός 1,4 δισ. ευρώ της Meta για παράνομη αναγνώριση προσώπων στο Facebook
Το Facebook εισήγαγε το 2011 τη λειτουργία με την ονομασία «Tag Suggestions»
Το ποσό του 1,4 δισ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει η μητρική του Facebook, Meta, για να διευθετήσει αγωγή εναντίον της από την πολιτεία του Τέξας σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση βιομετρικών δεδομένων χρηστών της δημοφιλούς εφαρμογής.
Η αγωγή κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 και  κατηγορούσε τη Meta ότι αποθήκευσε και χρησιμοποίησε τα βιομετρικά δεδομένα εκατομμυρίων κατοίκων του Τέξας, τα οποία περιέχονταν σε ανεβασμένες φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook, χωρίς τις νομικά απαιτούμενες άδειες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, το Facebook αποθήκευσε δισεκατομμύρια βιομετρικά αναγνωριστικά στοιχεία χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών, αφού εισήγαγε μια νέα λειτουργία το 2011 με την ονομασία «Tag Suggestions».
«Εν αγνοία των περισσότερων Τεξανών, για περισσότερο από μια δεκαετία η Meta έτρεξε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε σχεδόν κάθε πρόσωπο που περιέχεται στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Facebook, καταγράφοντας αρχεία της γεωμετρίας του προσώπου των εικονιζόμενων ατόμων», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Ken Paxton.
«Αυτός ο ιστορικός διακανονισμός καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο και να τις καταστήσουμε υπόλογες για την παραβίαση του νόμου και την παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιωτικότητας των Τεξανών. Οποιαδήποτε κατάχρηση των ευαίσθητων δεδομένων των Τεξανών θα αντιμετωπιστεί με την πλήρη ισχύ του νόμου», σχολίαζε ο Ken Paxton σε δήλωσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης