Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Κορέα: Οι «σφαίρες» του Putin φτιαγμένες από τον Kim – 5,2 εκατ. βλήματα και δεκάδες βαλλιστικοί πύραυλοι δώρο από την Πιονγκγιάνγκ

Νότια Κορέα: Οι «σφαίρες» του Putin φτιαγμένες από τον Kim – 5,2 εκατ. βλήματα και δεκάδες βαλλιστικοί πύραυλοι δώρο από την Πιονγκγιάνγκ

Μια νέα διαδικασία κατασκευής βλημάτων 152 χιλιοστών εγκαταστάθηκε στο υπόγειο όπου κατασκευάστηκαν οβίδες όλμων

Σχετικά Άρθρα
Η Πιονγκγιάνγκ και η Μόσχα, δύο ιστορικοί σύμμαχοι, υπόκεινται σε μια σειρά διεθνών κυρώσεων, η Ρωσία για την επίθεσή της στην Ουκρανία και η Βόρεια Κορέα για τις δοκιμές πυρηνικών όπλων.
Αρκετά εργοστάσια στη Βόρεια Κορέα έχουν τροποποιήσει τις διαδικασίες παραγωγής τους για να εξάγουν γρήγορα βλήματα πυροβολικού 152 χιλιοστών, αναφέρει το Radio Free Asia, αλλά είναι άγνωστο εάν τα πυρομαχικά θα πάνε στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο της με την Ουκρανία.
«Οι διευθυντές του εργοστασίου δεν γνωρίζουν εάν οι οβίδες πυροβολικού των 152 χιλιοστών που παράγονται εδώ προορίζονται για να υποστηρίξουν τη Ρωσία», δήλωσε στο RFA Korean ένας αξιωματούχος σε ένα εργοστάσιο στη βόρεια επαρχία Ryanggang υπό τον όρο της ανωνυμίας για λόγους ασφαλείας.
«Ωστόσο, δεδομένου ότι η διαδικασία παραγωγής προετοιμάστηκε επειγόντως αμέσως μετά την επίσκεψη του Kim Jong Un στη Ρωσία, υποτίθεται ότι έχει σκοπό να στηρίξει τη Ρωσία», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας, Shin Won-sik, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Yomiuri News της Ιαπωνίας στις 24 Ιουλίου:
«Το εμπόριο όπλων μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας ξεκίνησε σοβαρά μετά την επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim στη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους».
Είπε επίσης ότι το υπουργείο πιστεύει ότι τα κοντέινερ που μεταφέρθηκαν από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία στις 15 Ιουλίου περιείχαν 5,2 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού 152 χιλιοστών και δεκάδες βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς.
Η εξαγωγή πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα θα ήταν παραβίαση των διεθνών κυρώσεων που αποσκοπούν στην αποτροπή της διοχέτευσης πόρων της Πιονγκγιάνγκ στα πυρηνικά και πυραυλικά της προγράμματα, αλλά το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας πιστεύει ότι αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, αναφέρει η Yonhap.

Κατασκευή βλημάτων

Λίγο μετά το ταξίδι του Kim, πολλά εργοστάσια που συνήθως παράγουν άλλους τύπους πυρομαχικών μετατράπηκαν για να παράγουν βλήματα πυροβολικού 152 χιλιοστών, είπαν οι Βορειοκορεάτες.
«Το εργοστάσιο μηχανημάτων δασοκομίας, που βρίσκεται στην κοιλάδα Wangdok, Komsan-dong, Hyesan City, παράγει βλήματα πυροβολικού 152 χιλιοστών από τις αρχές του τρέχοντος έτους», δήλωσε στο RFA ένας δεύτερος αξιωματούχος της Ryanggang.
«Ο στόχος είναι να παράγονται 6.000 σφαίρες το μήνα, αλλά o στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμη».
Είπε ότι το εργοστάσιο παρήγαγε ήδη οβίδες όλμου, αλλά η αλλαγή στη διαδικασία παραγωγής ήρθε μόλις ο Kim επέστρεψε από τη Ρωσία πέρυσι.
«Μια νέα διαδικασία κατασκευής βλημάτων 152 χιλιοστών εγκαταστάθηκε στο υπόγειο όπου κατασκευάστηκαν οβίδες όλμων», είπε.
«Η όλη διαδικασία παραγωγής των βλημάτων πυροβολικού ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες και η δοκιμαστική παραγωγή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα τέλη Δεκεμβρίου, πριν από το νέο έτος».
Το εργοστάσιο βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με την πόλη Samjiyon, αλλά κατά τις περιόδους που η πόλη αντιμετωπίζει εναλλασσόμενες διακοπές ρεύματος, το εργοστάσιο συνεχίζει να τροφοδοτείται.
Ωστόσο, το εργοστάσιο απέτυχε να επιτύχει τους στόχους παραγωγής βλημάτων επειδή οι πρώτες ύλες δεν παρέχονται με συνέπεια, είπε.
«Τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή βλημάτων πυροβολικού προέρχονται από την Κίνα, όχι από τη Ρωσία», είπε ο δεύτερος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει πώς ο προμηθευτής προμηθεύεται τα υλικά, όπως τα ειδικά κράματα που χρειάζονται για την κατασκευή των οβίδων.
Ο πρώτος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ένα άλλο εργοστάσιο στην επαρχία άλλαξε τη διαδικασία παραγωγής σφαιρών.
«Μαζί με το Hyesan Forestry Machinery Branch Factory, η 915 Factory άρχισε επίσης να παράγει βλήματα πυροβολικού 152 mm ξεκινώντας από φέτος», τόνισε.
Οι σφαίρες που παράγονται στο Ryanggang στη συνέχεια στέλνονται σε ένα εργοστάσιο γεωργικών μηχανημάτων στη βορειοανατολική επαρχία North Hamgyong για να μεταποιηθούν σε τελικά προϊόντα, ανάφερε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης