Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): «Στο τραπέζι» η μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2024

Powell (Fed): «Στο τραπέζι» η μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο 2024
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τον πληθωρισμό»
Σχετικά Άρθρα
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) εξακολουθεί να εξετάζει μία μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου 2024, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την απόφαση της FOMC (Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής) να διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα για όγδοη συνεχόμενη φορά, στο εύρος 5,25% - 5,50%. 
Όπως είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, σημειώθηκε σημαντική πρόοδο στους στόχους για μέγιστη απασχόληση και ετήσιο πληθωρισμό (2%) τα τελευταία 2 χρόνια, ωστόσο υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι. 
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τον πληθωρισμό. Οι μετρήσεις του β' τριμήνου συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι η ευρεία λογική είναι «ότι κινούμαστε πιο κοντά σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, αλλά δεν έχουμε φθάσει σε εκείνο το σημείο ακόμα».
«Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την εργασία συνεχίζουν να κινούνται σε καλύτερη ισορροπία, αλλά η κεντρική τράπεζα δεν θα μειώσει τα επιτόκια έως ότου αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται βιώσιμα προς τον στόχο του 2%. (...)
Τα μέλη της Federal Reserve δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσφατη αύξηση της ανεργίας και την πιθανή αδυναμία στην αγορά εργασίας», σημείωσε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης