Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: «Ράλι» από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τη μειωμένη παραγωγή στις ΗΠΑ

Πετρέλαιο: «Ράλι» από τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τη μειωμένη παραγωγή στις ΗΠΑ
Ανέκτησε τα 80 δολάρια το Brent
Σχετικά Άρθρα
Έντονη ανάκαμψη μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες πτώσης, σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή και ενθαρρυντικών στοιχείων για την παραγωγή «μαύρου χρυσού» στις ΗΠΑ.
Η ένταση στη Μέση Ανατολή αναζωπυρώθηκε με την είδηση ότι ο ηγέτης της Hamas, Ismail Haniyeh, δολοφονήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιράν. Αυτό συνέβη μία ημέρα αφότου η ισραηλινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον πιο υψηλόβαθμο διοικητή της Hezbollah σε αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την Τρίτη σε αντίποινα για τη διασυνοριακή επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ το Σάββατο.
Η τελευταία επίθεση έλαβε χώρα παρά τις διπλωματικές προσπάθειες αξιωματούχων των ΗΠΑ και του ΟΗΕ να αποτρέψουν μια σημαντική κλιμάκωση που θα μπορούσε να πυροδοτήσει την ευρύτερη Μέση Ανατολή. 
Σε ό,τι αφορά στην αγορά πετρελαίου, η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Μάιο 2024 στην πρώτη μηνιαία πτώση της από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών της χώρας. Συγκεκριμένα, η παραγωγή αργού πετρελαίου μειώθηκε κατά 61.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 13,18 εκατομμύρια bpd τον Μάιο, καθώς η χαμηλότερη παραγωγή από τον Ομοσπονδιακό Υπεράκτιο Κόλπο του Μεξικού και τη Βόρεια Ντακότα αντιστάθμισε την παραγωγή ρεκόρ στο Τέξας και το Νέο Μεξικό, ανέφερε η EIA.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με κέρδη 3,8% στα 81,07 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 4,3% και έκλεισε στα 77,91 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές υποχώρησαν περίπου 2% -πτωτικά για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης