Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over - Ήττα για Ουκρανία το δημοψήφισμα, σοκ έχασαν 700.000, νεκροί 60.630 μόνο τον Ιούλιο – Ρωσία: Θα καούν τα F16

Game over - Ήττα για Ουκρανία το δημοψήφισμα, σοκ έχασαν 700.000, νεκροί 60.630 μόνο τον Ιούλιο – Ρωσία: Θα καούν τα F16
Telegraph: Οι Ουκρανοί πιλότοι πέταξαν με F-16 στον Ουκρανικό εναέριο χώρο, χρησιμοποιήθηκαν για την αεράμυνα - CNN: Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν τη βασική πόλη Pokrovsk ο σημαντικότερος κόμβος μεταφορών των Ουκρανών στο Donbass
(upd 45) Είναι ξεκάθαρο το τοπίο… στην Ουκρανία... έχοντας χάσει 700.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες και σχεδόν 60.000 σε ένα μήνα... η κατάρρευση είναι αναπόφευκτη.
Ο στρατός δεν μπορεί, η κύρια γραμμή άμυνας κατέρρευσε και οι Ουκρανοί κινδυνεύουν να χάσουν ταυτόχρονα 5 πόλεις, το Siversk βόρεια του Donetsk, το Chasiv Yar δυτικά του Bakhmut, το Toretsk νότια του Donetsk, την κρίσιμη πόλη Pokrovsk δυτικά της Avdiivka ενώ κινδυνεύουν οι κατευθύνσεις Ugledar και Zaporizhia όπου οι Ρώσοι προελαύνουν.
Η κύρια γραμμή άμυνας έχει καταρρεύσει, οι Ρώσοι τους διαλύουν και ξαφνικά ο πολιτικός απατεώνας Zelensky μιλάει για δημοψήφισμα δηλαδή ο Ουκρανικός λαός να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί συνθηκολόγηση με την Ρωσία και εάν αποδεχθεί παραχωρήσεις εδαφών.
Ξεχνάει η Δύση όμως ότι η θητεία Zelensky έληξε στις 20 Μαίου 2024 δεν διεξήχθησαν Προεδρικές εκλογές με το πρόσχημα του πολέμου…
Για τις εκλογές… υπήρχε πόλεμος και δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν... αλλά για το δημοψήφισμα για να μεταφέρει την ευθύνη στον λαό παρά τον πόλεμο μπορεί να διεξαχθεί…
Εν τω μεταξύ τα πρώτα 6 μαχητικά F-16 έφθασαν στην Ουκρανία… και η μοίρα τους είναι απλά προδιαγραμμένη, το αλουμίνιο αεροπορικού τύπου από όπου κατασκευάζονται τα F-16 θα διασκορπιστεί στις στέπες του Donbass.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ουκρανία για συνθηκολόγηση και παραχώρηση εδαφών

Ο Vladimir Zelensky επέτρεψε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τους όρους τερματισμού της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσε σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Le Monde και AFP.
Ο Vladimir Zelensky χαρακτήρισε περίπλοκο το ζήτημα της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και είπε ότι «δεν μπορεί να επιλυθεί από έναν πρόεδρο, χωρίς τον ουκρανικό λαό».
Ο Vladimir Zelensky παραδέχτηκε επίσης ότι όλος ο κόσμος και ο ίδιος επιθυμεί τη συμμετοχή της Ρωσίας στην επόμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία.
Τον Ιούλιο 2024, το Ινστιτούτο Κοινωνιολογικών Ερευνών του Κιέβου δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δείχνει ότι το μερίδιο των Ουκρανών πολιτών που είναι πρόθυμοι να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης με τη Ρωσία τριπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του 2024:
Πριν από τον Μάιο του 2023, περίπου 8% με 10% των ερωτηθέντων ήταν έτοιμοι για εδαφικές παραχωρήσεις ενώ τον Μάιο του 2024 έφθασε στο 32%.

Yermak (γραφείο Zelensky): Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει άμεσα

Ο επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Zelensky, Andriy Yermak, εκτιμάει ότι είναι απαραίτητο να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
«Η πιο σημαντική προσδοκία από τη δεύτερη σύνοδο κορυφής είναι ο σχηματισμός των βασικών προϋποθέσεων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών...», τόνισε σχετικά ο Yernak, ένας από τους κοντινότερους ανθρώπους του Zelensky.
Κατά τη γνώμη του, η Ουκρανία πρέπει να τερματίσει αυτήν την αντιπαράθεση το συντομότερο δυνατό για να επιτύχει μια «δίκαιη ειρήνη».
Πιστεύει επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να εμπλακεί η Κίνα στη συνάντηση, αφού αυτή η χώρα φέρεται να είναι ικανή να «επηρεάσει τη Ρωσία».

Viktor Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Ο Zelensky έχασε οποιαδήποτε ευκαιρία για διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, είναι εμπόδιο για την ειρήνη 

Ο επικεφαλής του κινήματος «Άλλη Ουκρανία» Viktor Medvedchuk πιστεύει ότι ο Ουκρανός πρόεδρος στέλνει τέτοια σήματα γιατί τον αναγκάζουν να το κάνει οι «δυτικοί αφέντες» του.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky έχασε εντελώς κάθε ευκαιρία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.
«Η εμφάνιση τέτοιων σημάτων από την Ουκρανία σχετικά με τη δυνατότητα διαπραγματεύσεων αλλάζει ελάχιστα στην πραγματική πολιτική κατάσταση τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και στη διεθνή πολιτική της, ο Zelensky αναγκάζεται να το πράξει από τους δυτικούς εταίρους του...
Αλλά στην πραγματικότητα, η ομάδα του Zelensky έχασε εντελώς την ευκαιρία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις την άνοιξη του 2022, όταν η Ουκρανία αποχώρησε από τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια αγνόησε τις προτάσεις του Ρώσου Προέδρου Putin.
 «Αυτή η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν θα έχει ξανά τέτοιες πιθανότητες», είπε ο Medvedchuk.
«Πρέπει πάντα να κοιτάς τι κάνουν οι πολιτικοί όπως ο ω και όχι τι λένε», σημείωσε ο επικεφαλής του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», «στην ίδια την Ουκρανία, δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν για ειρήνη υπό τον φόβο σκληρών τιμωριών και διώξεων"
Σύμφωνα με τον Medvedchuk, στην εξωτερική πολιτική ο Zelensky εφαρμόζει την παλιά του στρατηγική: «υπάκουα συμφωνεί με τα πάντα, αλλά δεν κάνει τίποτα».
«Οι δυτικοί επιμελητές του έθεσαν το καθήκον να κατευνάσει την Κίνα και άλλες χώρες του παγκόσμιου Νότου, έτσι προσπαθεί, υποσχόμενος τα πάντα αμέσως», εξήγησε ο επικεφαλής του κινήματος «Άλλη Ουκρανία». η εκπλήρωση δεν είναι το στυλ του».
Ο Zelensky είναι εμπόδιο για την ειρήνη ανέφερε ο Medvedchuk.

Zakharova (Υπουργείο Εξωτερικών Ρωσίας): Δεν θα υπάρξει λύση που θα αγνοεί τα ρωσικά συμφέροντα

Επίσημο τέλος στις όποιες αυταπάτες υπήρχαν δίνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, ξεκαθαρίζοντας ότι η όποια λύση στην ουκρανική κρίση δεν μπορεί να αγνοεί τα ρωσικά συμφέροντα.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους εκείνους που επιδιώκουν να διευκολύνουν την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, λαμβάνοντας υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα και την τρέχουσα πραγματικότητα (
σ.σ. εδαφικά κέρδη Ρωσίας), δήλωσε στο Sputnik η Ζakharova σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού Pietro Parolin στην Ουκρανία.
Τόνισε ότι οι δηλώσεις του γενικά είναι σύμφωνες με τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Βατικανού.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της θέσης του Υπουργού Εξωτερικών στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σίγουρα λαμβάνουμε τις δηλώσεις του πολύ σοβαρά, θεωρώντας τις ως επίσημη θέση της Αγίας Έδρας», είπε η Zakharova.

New York Post: Η Δύση στέλνει λιγότερα F-16 στην Ουκρανία

Η Δύση δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία τον αριθμό των F-16 που έχει υποσχεθεί στο Κίεβο
διότι δεν υπάρχουν αρκετοί Ουκρανοί πιλότοι για να τα πιλοτάρουν αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η εκπαίδευση των πιλότων διαρκεί πολύ και δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι πιλότοι που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους, θα μπορούν σύντομα να ξεκινήσουν μάχιμες αποστολές ή εάν θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο για εκπαίδευση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει παραδοθεί ένας μικρός αριθμός F-16 στην Ουκρανία.
Αν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έχει πει πως χρειάζονται 130 F-16, οι Σύμμαχοι δεν πρόκειται να στείλουν περισσότερα από 100 μαχητικά, με την πλειονότητα των αεροσκαφών αυτών να αναμένεται αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

Ρωσία: Θα καταρριφθούν όλα

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, αφού υποστηρίζει πως δεν έχει δει ακόμα επίσημες δηλώσεις που να επιβεβαιώνουν τη μεταφορά των πρώτων F-16 Ουκρανία, διαμηνύει πως όσα και εάν είναι τα F-16 που έχουν δοθεί στους Ουκρανούς, αυτά θα καταρριφθούν όλα.
«Δεν υπάρχει μαγικό χάπι ούτε είναι πανάκεια και οι αεροπορικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν θα έχουν αυτή την πανάκεια.
Τα αεροσκάφη αυτά (...) θα καταρριφθούν.
Δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την πορεία του πολέμου» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Ryabkov (Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Τα συντρίμμια και οι καμένες άτρακτοι των F16 που θα καταρρίψουμε, θα είναι στην έκθεσή μας με τα τρόπαια του ΝΑΤΟ

Κανένας εξοπλισμός που παρέχεται στην Ουκρανία από τη συλλογική Δύση δεν θα μπορέσει να ανατρέψει το ρεύμα στο μέτωπο υπέρ του Κιέβου και να εμποδίσει τη Ρωσία να επιτύχει τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1, απαντώντας μια ερώτηση σχετικά με τις παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16.
«Κανένας δυτικός εξοπλισμός που φτάνει στην Ουκρανία και χρησιμοποιείται, είτε από Ουκρανούς είτε από ξένους εκπαιδευτές, δεν θα αποτρέψει την επιτυχία μας όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
«Δεν έχουν κανένα μέσο που θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση προς όφελός τους», τόνισε ο Ryabkov.
Πρόσθεσε ότι τα «συντρίμμια και οι καμένες άτρακτοι» των αεροσκαφών F-16 θα εκτεθούν τελικά στην έκθεση εξοπλισμού τροπαίων του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Στην 3η φάση η άσκηση των μη στρατηγικών πυρηνικών, εξοπλίζονται οχήματα εκτόξευσης και αεροπλάνα 

Στο τρίτο στάδιο της άσκησης μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ο Ρωσικός στρατός άρχισε να εξοπλίζει οχήματα εκτόξευσης και όπλα αεροσκαφών, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

«Στο πλαίσιο του τρίτου σταδίου της άσκησης των μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, το προσωπικό των πυραυλικών σχηματισμών της Νότιας και Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και των εμπλεκόμενων αεροπορικών μονάδων των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων επεξεργάστηκαν τα θέματα απόκτησης πυρομαχικών ειδικής εκπαίδευσης, εισερχόμενοι καθορισμένες περιοχές και άρχισε να εξοπλίζει οχήματα εκτόξευσης και όπλα αεροσκαφών».
Το υπουργείο ανακοίνωσε την έναρξη του τρίτου σταδίου ασκήσεων μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων στις 31 Ιουλίου 2024.
Κατά τη διάρκεια των ελιγμών θα επεξεργαστούν θέματα προετοιμασίας των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μαχητική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.
Το πρώτο στάδιο της άσκησης των μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, το δεύτερο - τον Ιούνιο.
Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, υπήρξαν προετοιμασίες για τη μαχητική χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων σε τμήματα των στρατιωτικών περιοχών του Νότου και του Λένινγκραντ, σε μονάδες των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και του Ναυτικού.

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: Ο Ουκρανικός στρατός έχασε 60.630 στρατιώτες τον Ιούλιο 2024 - Akhmat: Η Ουκρανία έχει χάσει 700.000 στρατιώτες 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν περισσότερους από 60.000 στρατιώτες στη ζώνη ειδικής επιχείρησης τον Ιούλιο, σύμφωνα με αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Από την 1η Ιουλίου έως τις 5 Ιουλίου, οι απώλειες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε 9.875 στρατιωτικό προσωπικό προς όλες τις κατευθύνσεις, από 6 Ιουλίου έως 12 Ιουλίου - σε 14.070, από 13 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου - σε 13.075, από 20 Ιουλίου έως 31 Ιουλίου - σε 23.610.
Έτσι, οι συνολικές απώλειες του Κιέβου τον Ιούλιο ανήλθαν σε 60.630 στρατιωτικούς.
Κατά μέσο όρο, οι ημερήσιες απώλειες του εχθρού ανέρχονται σε περίπου 2.000 στρατιώτες.
Με βάση την ηγεσία των ειδικών δυνάμεων Akhmat ο Ουκρανικός στρατός σε νεκρούς και τραυματίες έφθασε τους 700.000 και αποτελεί εθνική καταστροφή για την Ουκρανία.
Με βάση πλήθος στοιχείων οι 700.000 νεκροί και τραυματίες είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Tagesspiegel: Απογητευτική η κατάσταση στον Ουκρανικό στρατό, οι Ταξιαρχίες κουράστηκαν, οι απώλειες είναι δραματικές

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν πολλά άλυτα προβλήματα στο μέτωπο, δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων Γκούσταβ Γκρέσελ σε συνέντευξή του στο Tagesspiegel.
«Τώρα οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα ταυτόχρονα: κούραση στρατιωτικών μονάδων, μεγάλες απώλειες μεταξύ ειδικευμένου προσωπικού - αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητό την άνοιξη, επιπλέον, υπάρχει αξιοσημείωτη έλλειψη πυρομαχικών, υλικού (ειδικά θωρακισμένα οχήματα), επιθέσεις από ρωσικές βόμβες ολίσθησης, η σχεδόν πλήρης έλλειψη ευκαιριών για την αναχαίτιση των ρωσικών αναγνωριστικών UAV».
Σύμφωνα με ην Tagesspiegel, η Ουκρανία κάνει επίσης μεγάλο λάθος δημιουργώντας νέες μονάδες από νεοσύλλεκτους αντί να στελεχώνει υπάρχουσες, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.
Στις 29 Ιουλίου, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι είχε δημιουργηθεί μια τεταμένη κατάσταση για τον Ουκρανικό στρατό.
Οι Ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν επίθεση στο Krasnoarmeysk (Ουκρανικά Pokrovsk), τον σημαντικότερο κόμβο μεταφορών του ουκρανικού στρατού στο Donbass.

Μάχη «ευνοουμένων» ΗΠΑ - Βρετανίας για αντικατάσταση Zelensky: Τον Budanov ετοιμάζουν οι ΗΠΑ... Zaluzhny θέλει η Βρετανία

Ο Oυκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης Viktor Medvedchuk δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να αντικαταστήσουν τον Ουκρανό Πρόεδρο Vladimir Zelensky με τον αρχηγό των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών Kirill Budanov, ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στη ρωσική λίστα τρομοκρατών και εξτρεμιστών.
Σε συνέντευξή του στο TASS, είπε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήθελε ο Valery Zaluzhny, πρώην γενικός διοικητής της Ουκρανίας και νυν πρεσβευτής στο Λονδίνο, να αντικαταστήσει τον Zelensky.
Ο Medvedchuk ήταν ο ηγέτης του κόμματος «Opposition Platform For Life», το οποίο είναι απαγορευμένο στην Ουκρανία, και τώρα ηγείται του κινήματος της «Άλλης Ουκρανίας».
«Ο Budanov θεωρείται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ως μια προσωπικότητα που μπορεί να αντικαταστήσει τον Zelensky», είπε.
"Και πώς να τον αντικαταστήσουμε;
Μόνο μέσω στρατιωτικού πραξικοπήματος".
Ο πολιτικός είπε ότι οι δηλώσεις του Budanov ότι το Κίεβο σχεδίασε μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου προέδρου είναι μέρος ενός μεγαλύτερου παιχνιδιού που παίζει ο αρχηγός πληροφοριών με την ελπίδα να απομακρύνει τον Zelensky.
Ο Budanov πρέπει να δείξει τον εαυτό του ως μεγαλύτερο εχθρό της Ρωσίας από τον Zaluzhny, σύμφωνα με τον Medvedchuk
«Ο Budanov πρέπει να βιαστεί, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο «πολιορκεί» τον Zaluzhny για να αντικαταστήσει τον Zelensky», είπε ο πολιτικός.
Νωρίτερα, ο Budanov είπε ότι υπήρχαν σχέδια για δολοφονία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι αγγλοσάξονες δάσκαλοι του Κιέβου συμμετείχαν άμεσα στην ανάπτυξη και τη χρηματοδότηση του σχεδίου μιας ανεπιτυχούς απόπειρας κατά της ζωής του Putin.

Matvienko (Ρωσία): Δεν θα παραχωρήσουμε ποτέ Donbass, Novorossiya

Η Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσει τα εδάφη που έχει κατακτήσει σε Donbass και Novorossiya υποστήριξε η Valentina Matvienko, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.
«Οι νέες, επανενωμένες περιφέρειες, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Lugansk και του Donetsk, οι περιοχές της Zaporizhia και της Kherson είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της Ρωσίας, το οποίο κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας.
Το Σύνταγμά μας απαγορεύει οποιαδήποτε κατάληψη του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Αυτό είναι απαραίτητο να το ακούσουν όλοι.
Δεν μπορούν και δεν πρόκειται να υπάρξουν εδαφικές παραχωρήσεις σε αυτά τα τέσσερα επανενωμένα εδάφη» υπογράμμισε η Matvienko.
Σημειώνεται πως από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2022 διεξήχθησαν δημοψηφίσματα στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Lugansk και του Donetsk και στις περιοχές της Zaporizhia και της Kherson για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τους ήταν υπέρ ενός τέτοιου βήματος.
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin και οι αρχηγοί αυτών των περιοχών συνήψαν συμφωνίες προσχώρησης, ενώ οι νόμοι επικύρωσης τους υπεγράφησαν από τον Ρώσο ηγέτη στις 4 Οκτωβρίου.

Δεν γνωρίζουμε το ειρηνευτικό σχέδιο Trump

Η Ρωσία δεν μπορεί να αξιολογήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Donald Trump διότι πολύ απλά δεν το γνωρίζει υποστήριξε η Valentina Matvienko, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.
«Όσον αφορά το ειρηνευτικό σχέδιο του Trump.
Πρώτο δεν ξέρουμε από τι αποτελείται.
Αλλά υπάρχουν τόσες ερμηνείες και μεταφράσεις των σκέψεων του Trump για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία… κυρίως από πρώην συνεργάτες του» τόνισε η Matvienko.
«Συνεπώς δεν είμαστε έτοιμοι να αξιολογήσουμε το σχέδιο του Trump, το οποίο δεν γνωρίζουμε.
Για αυτό και θα ήθελα να το παραλάβω, να το ακούσω έτσι ώστε να μπορέσουμε να το αξιολογήσουμε» υποστήριξε η Ρωσίδα αξιωματούχος.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάιο, δημοσίευμα της Daily Telegraph είχε κάνει αναφορά στο ειρηνευτικό σχέδιο του Trump, το οποίο ωστόσο, επισημαινόταν πως θα παρουσιαζόταν μόνο μετά τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Putin: Μεγάλη έκπληξη για την απόπειρα δολοφονίας του Trump

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin εξεπλάγη από την απόπειρα δολοφονίας του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump λόγω λαθών στην προστασία του Αμερικανού πολιτικού δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Komsomolskaya Pravda.
«Μπορώ να πω ότι ο Putin ένιωσε μεγάλη έκπληξη γιατί το επίπεδο που θα έπρεπε να παρέχεται για την προστασία των συμμετεχόντων στον πολιτικό αγώνα κατά τη διάρκεια των εκλογών, ειδικά σε μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να ελαχιστοποιεί τέτοιους κινδύνους και απειλές», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του Ρώσου Προέδρου στην απόπειρα δολοφονίας του Trump.
Σημείωσε ότι τέτοιες επιθέσεις καταδικάζονται από όλους και έτσι ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε «καθολικά ανθρώπινα συναισθήματα» προς τον Trump με το οποίο είχε τακτική επαφή.
«Φυσικά, τέτοιες ειδήσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ευχάριστες», συνόψισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Brenton (Βρετανός διπλωμάτης): O Biden θέλει ειρήνη στην Ουκρανία πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden θέλει να αρχίσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό και να μην αφήσει αυτό το θέμα στη βούληση του Donald Trump, εφόσον αυτός επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.
Την άποψη αυτή διατυπώνει ο Βρετανός διπλωμάτης και πρώην πρέσβης της Μ. Βρετανίας στη Μόσχα την περίοδο 2004 -2008, Tony Brenton.
«Είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου, η Ουκρανία να βγει από αυτόν τον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα.
Κατά τη γνώμη μου, και κατά τη γνώμη των Αμερικανών, αυτό θα επιτευχθεί με πρώιμες διαπραγματεύσεις.
Είμαι σίγουρος ότι οι Αμερικανοί το καταλαβαίνουν αυτό.
Το πρόβλημα, φυσικά, είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν εκλογές αυτόν τον Νοέμβριο.
Υποψιάζομαι ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Biden θα θέλει να μην αφήσει αυτό το θέμα στον Donald Trump […] επειδή ο Trump θα αντιμετωπίσει με πολύ λιγότερη συμπάθεια την Ουκρανία από ότι ο Biden» τονίζει ο Βρετανός διπλωμάτης.
«Συνεπώς υπάρχει πίεση στις ΗΠΑ να κινηθούν γρήγορα προς διαπραγματεύσεις.
Και ευελπιστώ ότι θα ενεργήσουν βάσει αυτής της πίεσης» επισημαίνει ο Brenton.

Trump (Υποψήφιος Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Kamala Harris εστάλη να αποτρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία… και ιδού τα αποτελέσματα

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και υποψήφια Πρόεδρος Kamala Harris «εστάλη» για να αποτρέψει την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο αντίπαλός της, ο πρώην Αμερικανός ηγέτης Trump.
Μπορεί κανείς να φανταστεί την Kamala Harris να αντιμετωπίζει τον Κινέζο ηγέτη;
Είναι ένας σκληρός άντρας.
Ξέρετε, την έστειλαν να αντιμετωπίσει τον Ρώσο πρόεδρο Putin για να τον εμποδίσει να εισβάλει στην Ουκρανία.
Παρεμπιπτόντως, αν ήμουν πρόεδρος η Ρωσία δεν θα επιτίθετο στην Ουκρανία, το Ισραήλ δεν θα είχε δεχτεί επίθεση», είπε ο Trump σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια, η ομιλία του μεταδόθηκε από τα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Trump προτάθηκε επίσημα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τη θέση του αρχηγού του κράτους. Μαζί του, ο γερουσιαστής του Οχάιο J.D. Vance επιβεβαιώθηκε ως υποψήφιος αντιπρόεδρος.

Times: Η Ουκρανία παρέλαβε 6 μαχητικά F-16 από την Ολλανδία

Η Ουκρανία παρέλαβε έξι μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την Ολλανδία, αναφέρει η εφημερίδα Times, επικαλούμενη πηγές.
«Έξι μαχητικά παραδόθηκαν στην Ουκρανία από την Ολλανδία».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, η Ουκρανία θα παραλάβει σύντομα μια νέα παρτίδα F-16 από τη Δανία.
Νωρίτερα, το Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι η πρώτη «μικρή» παρτίδα αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που μεταφέρθηκαν από χώρες του ΝΑΤΟ έφτασε στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, Ουκρανοί πιλότοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες πτήσεις με το F-16, τα μαχητικά θα χρησιμοποιηθούν στην αεράμυνα και όχι για αποστολές επίθεσης.
Στις 10 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον , ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι είχαν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν αμερικανικά μαχητικά F-16 στο Κίεβο.
Πρόσθεσε ότι αεροπλάνα θα πετάξουν στον ουρανό της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι.
Επίσης η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να εξοπλίσει μαχητικά που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο με πυραύλους αέρος-εδάφους AGM-88 HARM, κιτ καθοδήγησης βομβών υψηλής ακρίβειας, πυραύλους αέρος-αέρος AMRAAM και AIM-9X. καθώς και βόμβες μικρής διαμέτρου.
Σημειώθηκε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα στο ρωσικό έδαφος μόνο «σε απάντηση σε επιθέσεις κοντά στα σύνορα».
Το 2023, η Ολλανδία και η Δανία συμφώνησαν να παράσχουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μαχητικά F-16.
Την ίδια περίοδο άρχισε η εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων.
Έτσι, ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kaisa Ollongren δήλωσε ότι το πρώτο αεροσκάφος θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024.
Και ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών της Δανίας, Lars Lekke Rasmussen, διευκρίνισε τον Μάιο ότι η Κοπεγχάγη θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει F-16 για να επιτεθεί στη Ρωσία.
WQRS-768x432.jpg
Telegraph: Οι Ουκρανοί πιλότοι πέταξαν με F-16 στον Ουκρανικό εναέριο χώρο, χρησιμοποιήθηκαν για την αεράμυνα

Οι Ουκρανοί πιλότοι έκαναν τις πρώτες τους πτήσεις με το F-16, γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph.
«Η Ουκρανία πραγματοποίησε τις πρώτες της αποστολές μάχης με το F-16», αναφέρει η Telegraph
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τα μαχητικά έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής ως «όπλα αεράμυνας».
Όπως σημειώνει η Telegraph, ο επίσημος εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν το διέψευσε.
Το Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο πηγές, ότι η πρώτη «μικρή» παρτίδα αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που μεταφέρθηκαν από χώρες του ΝΑΤΟ έφτασε στην Ουκρανία.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Ρωσικής Δούμας, εάν τα F-16 λάβουν μέρος σε αποστολές μάχης, τότε τόσο αυτά όσο και τα αεροδρόμιά τους θα γίνουν νόμιμος στόχος για τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Lebedev (Ρωσία): Οι περισσότεροι μισθοφόροι στην Ουκρανία προέρχονται από πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες

Οι περισσότεροι μισθοφόροι στην Ουκρανία προέρχονται από πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και κράτη του Συμφώνου της Βαρσοβίας υποστηρίζει ο Sergei Lebedev, Ρώσος εκπρόσωπος μυστικών δυνάμεων αντίστασης.
«Οι περισσότεροι προέρχονται από πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες και χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Πηγαίνουν στην Ουκρανία για να αποκτήσουν εμπειρία.
Όσοι έχουν πολεμήσει απέναντι στους Ρώσους εκτιμώνται περισσότεροι από τις δυτικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες.
Το στρατιωτικό προσωπικό που πηγαίνει στην Ουκρανία με συμβόλαιο, παίρνει γρήγορα προαγωγή» λέει μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Lebedev, αναφέροντας πως περισσότερες πληροφορίες για τους μισθοφόρους προέρχονται από τα περιφερειακά κέντρα.
Όπως λέει, οι ξένοι μισθοφόροι φοβούνται να σταθμεύσουν και να εκτεθούν στις πόλεις, διότι καταλαβαίνουν πως θα θεωρηθούν εισβολείς.
«Στις πόλεις, μένουν σε μεγάλο βαθμό σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.
Φορούν πολιτικά ρούχα και προσπαθούν να μην τραβήξουν την προσοχή.
Υπάρχουν δύο ομάδες: μαχητές και ειδικοί.
Όλα είναι ξεκάθαρα με τους μαχητές.
Όσο για τους ειδικούς, τους ανατίθεται να διδάξουν τους κατοίκους της περιοχής να πολεμήσουν χρησιμοποιώντας τεχνολογίες Αυτό περιλαμβάνει εργασία με εκρηκτικά για τρομοκρατικές ενέργειες και για εξάλειψη συγκεκριμένων ανθρώπων» λέει ο Lebedev.

Ο Putin απένειμε χάρη στους 13 που πήραν μέρος στην ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα για την απονομή χάρης σε 13 κρατούμενους, που συμμετείχαν στη μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και δυτικών χωρών, ανέφερε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.
«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε διατάγματα για την απονομή χάρης στους Αμερικανούς πολίτες Whelan Paul Nicholas, Gershkovich Evan και άλλους προηγουμένως φυλακισμένους.
Η απόφαση να υπογράψει τα σχετικά διατάγματα ελήφθη για να φέρει πίσω στην πατρίδα τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονταν στο έδαφος ξένων κρατών» αναφέρει το μήνυμα.
Το Κρεμλίνο τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνωμονούσα στον Λευκορώσο πρόεδρο Alexander Lukashenko «για τη χειρονομία καλής θέλησης» και για την απόφασή του να δώσει χάρη στον Γερμανό πολίτη Rico Krieger.
Την 1η Αυγούστου 2024, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων στην Άγκυρα. Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα είχαν γίνει κρυφά εδώ και αρκετούς μήνες.

Διπλωματικός θρίαμβος για Τουρκία: Κομβικός ο ρόλος της σε ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων HΠΑ – Ρωσίας

Τα ρωσικά ΜΜΕ βλέπουν διπλωματικό θρίαμβο για την Τουρκία, καθώς πιστώνουν στην Άγκυρα την καταλυτική της συμμετοχή στην επιχείρηση ανταλλαγής αιχμαλώτων ανάμεσα σε 7 χώρες.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ενήργησε ως ενδιάμεσος στη μεγαλύτερη πρόσφατη επιχείρηση ανταλλαγής 26 κρατουμένων από 7 χώρες.
«Η οργάνωσή μας έπαιξε σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση - τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.
Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή 26 κρατουμένων από 7 χώρες στην Άγκυρα», αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση της Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι έγινε ανταλλαγή στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.
Μεταξύ άλλων, τα δύο αεροπλάνα από τη Ρωσία έφτασαν στην τουρκική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στη μεγάλης κλίμακας ανταλλαγή.

Η κραυγαλέα γελοιότητα των αντιρωσικών κυρώσεων – Ο πύραυλος Kh – 101 έχει 50 εξαρτήματα από ΗΠΑ, Ελβετία και Ασία

Σήμερα η Ρωσία κατασκευάζει σχεδόν 8 φορές περισσότερους πυραύλους Kh-101 (γνωστός και ως X-101) από ό,τι πριν από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία το 2022.
Το 2021, η Ρωσία κατασκεύασε 56 πυραύλους Kh-101 και αύξησε την παραγωγή τους σε 420 το 2023.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πύραυλος Kh-101 μπορεί να περιέχει περισσότερα από 50 διαφορετικά εξαρτήματα ξένης κατασκευής, παρά τις πολυάριθμες αντιρωσικές κυρώσεις.
Για παράδειγμα, δύο στοιχεία του ρωσικού πυραύλου επισημαίνονται ως «προϊόντα της ελβετικής εταιρείας STMicroelectronics», ενώ άλλα μέρη του ρωσικού πυραύλου, συμπεριλαμβανομένων chip από την Analog Devices, την Texas Instruments και την Intel, κατασκευάζονται στις ΗΠΑ.
Τα ανταλλακτικά που απέκτησαν οι ρωσικές εταιρείες πέρυσι ήταν απολύτως πανομοιότυπα με εκείνα που χρησιμοποίησε ο ρωσικός στρατός στα Kh-101 του Ιανουαρίου.
Οι ρωσικές εταιρείες τα αγόρασαν και τα εισήγαγαν μέσω Κίνας.

Οι Ρώσοι στέλνουν στην Ουκρανία ρομπότ ανίχνευσης τεθωρακισμένων στόχων

Δύο ρομποτικά συστήματα ανίχνευσης τεθωρακισμένων στόχων έχουν δοκιμαστεί στα πεδία δοκιμών της Ρωσίας και χρησιμοποιούνται επί του παρόντος με πειραματικό τρόπο σε συνθήκες μάχη στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η Μόσχα.
Πρόκειται για τα ρομποτικά συστήματα Sobolyatnik και Sova.
Είναι ικανά να ανιχνεύουν κινούμενους και σταθερούς θωρακισμένους και ελαφρά θωρακισμένους επίγειους στόχους.
Συμμετέχουν σε μάχες χωρίς εμπλοκή προσωπικού.
Και τα δύο έχουν ήδη δοκιμαστεί πολλαπλώς.
«Προς το παρόν ελέγχονται οι στρατιωτικο-τεχνικές δυνατότητές τους σε συνθήκες μάχης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Με ένα μόνο βλήμα Krasnopol το ρωσικό πυροβολικό διέλυσε ένα ακόμη αμερικανικό τανκ Μ1Α1 Abrams στην Ουκρανία

ο ρωσικό πυροβολικό χτύπησε και κατέστρεψε ένα αμερικανικό άρμα μάχης M1A1 Abrams του ουκρανικού στρατού βορειοδυτικά της πόλης Avdiivka στην περιοχή του Donetsk στις 30 Ιουλίου.
Αφού το βαρύ τανκ κόλλησε στη λάσπη, ακινητοποιώντας το προσωρινά, χρησιμοποιήθηκε αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Msta-S 152 mm για την καταστροφή του.
Το σύστημα πυροβολικού εκτόξευσε ένα μόνο κατευθυνόμενο βλήμα Krasnopol ακριβείας, καταστρέφοντας το τανκ.
Τα δεδομένα στόχευσης δόθηκαν από ένα drone Orlan-30.
Με την απώλεια αυτή μειώνονται δραματικά οι ουκρανικές δυνάμεις σε άρματα μάχης ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερες παραδόσεις.
Τα άρματα μάχης Abrams της Ουκρανίας εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα τέλη Φεβρουαρίου 2024 κοντά στην Avdiivka, με την ανάπτυξή τους στη μάχη να επιβεβαιώνεται για πρώτη φορά στις 23 του μήνα.
Τρεις μέρες αργότερα επιβεβαιώθηκε η καταστροφή του πρώτου τανκ αμερικανικής κατασκευής.

Οι Ρωσικές δυνάμεις διέλυσαν μέρους του εργοστασίου Yuzhmash στο Dnepropetrovsk

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε η περιοχή του εργοστασίου κατασκευής μηχανών της Νότιας (Yuzhmash) στο Dnepropetrovsk της Ουκρανίας.
«Στις 23:30 στο Dnepropetrovsk, χτυπήθηκε με ρωσικό πύραυλο η κατεύθυνση του Μηχανουργείου Makarov».
Το South Machine-Building Plant που πήρε το όνομά του από τον A. M. Makarov είναι μια στρατηγική επιχείρηση που παράγει πυραύλους και διαστημική τεχνολογία, ιδίως μέχρι το 2014, το εργοστάσιο παρήγαγε συστήματα Zenit.
Σήμερα παράγουν διάφορες τεχνικές και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων τύπων drones για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν χτυπήματα στην Kherson.
Επίσης, αργά το βράδυ της Τετάρτης, καταγράφηκε χτύπημα στην Zaporizhia, που ελέγχεται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, στην περιοχή του εργοστασίου αυτοκινήτων της Zaporizhia, όπου επισκευάζεται στρατιωτικός εξοπλισμός.

CNN: Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν τη βασική πόλη Pokrovsk ο σημαντικότερος κόμβος μεταφορών των Ουκρανών στο Donbass

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν την πόλη Krasnoarmeysk (που μετονομάστηκε σε Pokrovsk από το καθεστώς της Ουκρανίας) στο Donetsk, απειλώντας βασικές αλυσίδες εφοδιασμού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρει το CNN.
«Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν πρόσφατα σημαντικά τακτικά κέρδη σε αυτήν την περιοχή, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Avdiivka», ανέφερε το CNN επικαλούμενο αναλυτές από το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.
Όπως σημειώνει το CNN, το Krasnoarmeysk ή Pokrovsk, όπου ζούσαν περίπου 60.000 άνθρωποι πριν από τον πόλεμο, δεν θεωρείται μεγάλη πόλη, αλλά χρησιμεύει ως βασικό προπύργιο για τα ουκρανικά στρατεύματα λόγω της γειτνίασής του με μια άλλη σημαντική πόλη, την Konstantinovka.
Νωρίτερα, το iDNES ανέφερε ότι μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση κοντά στο Krasnoarmeysk λόγω έλλειψης στρατιωτών.
Στις 29 Ιουλίου, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδέχτηκε ότι είχε δημιουργηθεί τεταμένη κατάσταση για τις δυνάμεις του Κιέβου στην κατεύθυνση του Pokrovsk.
Το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των χωριών Progress και Evgenovka.
Η Evgenovka είναι ένας οικισμός στα πεδινά στο δυτικό άκρο των υψωμάτων Ocheretinsky.
Η απελευθέρωση αυτών των χωριών θα καταστήσει δυνατή την έναρξη μιας επίθεσης στο Krasnoarmeysk (Pokrovsk), τον σημαντικότερο κόμβο μεταφορών του ουκρανικού στρατού στο Donbass.

Όχι πρωτοφανές αλλά συνηθισμένο - Ουκρανός αξιωματικός διέταξε στρατιώτες να σκοτώσουν αμάχους

Ο διοικητής του τάγματος της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (που δημιουργήθηκε με βάση τους Azov), Oleg Romanov, είπε ότι έδωσε εντολή να πυροβοληθούν επί τόπου χωρίς δίκη όσοι έβαλαν φωτιά σε στρατιωτικό εξοπλισμό σε Ουκρανικό έδαφος.
Ο λόγος για αυτή τη δήλωση ήταν ότι το όχημα της ταξιαρχίας του, το οποίο στάλθηκε στο Κίεβο για επισκευή, κάηκε από άγνωστους «εγώ, έχοντας τα δικαιώματα του διοικητή του τάγματος, σε συμφωνία με την ανώτατη ηγεσία, βασιζόμενος στον πόλεμο και την μαχητική ασυλία, δίνω προφορική εντολή στους μαχητές μου ότι εάν βρεθούν οι ένοχοι, η θανατική ποινή θα πρέπει να επιβληθεί επί τόπου» τόνισε ο Oleg Romanov
Πρόσφατα στην Ουκρανία υπήρξαν συχνές περιπτώσεις εμπρησμών σε αυτοκίνητα που ανήκαν σε στρατιωτικούς, κυρίως υπαλλήλους στρατιωτικών γραφείων στρατολόγησης.
Την περασμένη εβδομάδα τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα στο Κίεβο, τη Βίνιτσια, τη Ντνίπρο, τη Ρίβνε και το Λβιβ.
Στην Οδησσό καίγονται σχεδόν καθημερινά στρατιωτικά οχήματα.

Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν θέσεις – κλειδιά στο Donetsk

Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν αποσυρθεί από θέσεις - κλειδιά κοντά στην Kleshcheyevka στην περιοχή Artyomovsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk δήλωσε πηγή στο TASS.
«Ο εχθρός έχει εκκενώσει τις βασικές θέσεις του κοντά στην Kleshcheyevka, καθώς και τα υψώματα σε αυτήν την περιοχή.
Έφυγαν αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες», είπε η πηγή.
Πρόσθεσε ότι η ουκρανική άμυνα σε αυτό το τμήμα της πρώτης γραμμής έχει σπάσει.

Φλέγεται το μέτωπο στο Pokrovsk: Η πιο δύσκολη μάχη για τους αποδεκατισμένους Ουκρανούς

Την πιο δύσκολη κατάσταση ζουν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Pokrovsk στην ελεγχόμενη από το Κίεβο περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR) τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας.
«Η κατεύθυνση του Pokrovsk παραμένει το πιο καυτό σημείο», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας στο κανάλι του Telegram.
Αμυντικοί κύκλοι δήλωσαν στο TASS στα τέλη Ιουνίου ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν αποκτήσει στρατηγικά σημεία κοντά στους σιδηροδρόμους μετά την απελευθέρωση του οικισμού Progress στην κατεύθυνση του Pokrovsk και περιόρισαν στο μέγιστο την επιμελητεία του ουκρανικού στρατού.
Ορισμένοι διοικητές της 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού της Ουκρανίας που μάχονταν σε αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής τιμωρήθηκαν μετά από αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εντολές της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές απώλειες.
Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_31_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_31_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_31_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_31_2024.png

31july2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map-663x1024.jpg

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_31_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης