Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τροχοπέδη η πίεση στην Ευρώπη, ανησυχίες λόγω Μέσης Ανατολής – Ισχυρά νούμερα από τις τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Τροχοπέδη η πίεση στην Ευρώπη, ανησυχίες λόγω Μέσης Ανατολής – Ισχυρά νούμερα από τις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πιο ψηλά βάζουν τον πήχη οι ελληνικές τράπεζες, όπως περίμεναν αρκετοί αναλυτές και δίνουν λόγους για βελτίωση των αποτιμήσεων και ανόδου της αγοράς. Εξαιρετικά αποτελέσματα σήμερα από Εθνική Τράπεζα και Optima Bank και αναμένουμε της Alpha Bank αύριο. Η Eurobank χθες μετά το κλείσιμο, επίσης δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα. Έχουμε λόγους επομένως για άνοδο, αλλά έχουμε και πονοκεφάλους. Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή και δημιουργεί έντονες ανησυχίες. Είχαμε ράλι στις τιμές του πετρελαίου. Οι δείκτες στην Ευρώπη άνοιξαν με απώλειες, παρά το μήνυμα της FED για μείωση των επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Αυτή η κίνηση μας επηρεάζει και κινούμαστε λίγο κάτω του χθεσινού κλεισίματος αλλά με επιλεκτικές κινήσεις και το βλέμμα στην Ευρώπη.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ανώτερα των εκτιμήσεων και τα δικά της αποτελέσματα. Στα 670 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη από 627 εκατ. ευρώ που περίμενε για παράδειγμα η Piraeus Securities. Πάνω και από την εκτίμηση της διοίκησης η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων και βελτιώνεται η ζήτηση για δάνεια με τις εκταμιεύσεις να ανέρχονται στα 2,8 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο. Έτσι η διοίκηση αύξησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή από 1,2 ευρώ περίπου στα 1,4 ευρώ και την απόδοση των κεφαλαίων από περίπου 15% σε πάνω από 16%. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή.

COCA COLA: Η στήλη παρακολουθεί κυρίως τα θεμελιώδη αλλά κοιτάζει και διαγράμματα. Η συγκεκριμένη είχε επισημανθεί από όταν η διοίκηση έστειλε ισχυρό θετικό μήνυμα, αλλά και πρόσφατα όταν προσπαθούσε να σπάσει μία σημαντική αντίσταση. Το έκανε και απελευθερώθηκε, φτάνοντας επιτέλους στα προ πανδημίας επίπεδα. Υποχωρεί λίγο στο άνοιγμα.
Coca_Cola_1.jpg
OPTIMA BANK: Ισχυρά αποτελέσματα ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της με τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο να ανέρχονται στα 69 εκατ. ευρώ και η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων να φτάνει στο 26,7%. Η διοίκηση αναβάθμισε την εκτίμηση για τα καθαρά κέρδη και από περισσότερα των 124 εκατ. ευρώ, τώρα περιμένει κέρδη πάνω από 134 εκατ. ευρώ. Επιπλέον η απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων θα ξεπεράσει το 24% από 20% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση. Στα 12,30 ευρώ και στο +0,49%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η συγκεκριμένη ξεχωρίζει από τις τράπεζες με άνοδο 1% και πλησιάζει και πάλι τα 4 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά από ένα σερί 7 πτωτικών συνεδριάσεων, σήμερα βγάζει καλή αντίδραση η μετοχή, λόγω και των πληροφοριών που μεταδίδει το ΒΝ για νέα επιστροφή κεφαλαίου. Η ταμειακή θέση της εταιρείας το επιτρέπει μετά και την αφαίρεση ποσού 0,50 ευρώ ανά μετοχή που μοίρασε πρόσφατα. Στα 2 ευρώ και στο +2,15%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Σήμερα οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,4751 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό.

AS COMPANY: Ανακοινώθηκε χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς από την εταιρεία, ότι ολοκλήρωσε τη συμφωνία και έχει την αποκλειστική διάθεση για τα σήματα Chicco, Boppy αλλά και Bebe Comfort και Safety First.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Πάλι με χαμηλούς όγκους ξεκίνησαν, όσες μετοχές ξεκίνησαν. Η Revoil, η Medicon και η Έλτον είναι στις ανοδικές αλλά με ελάχιστους όγκους. Υποχωρεί 8,38% η ΑΣΤΑΚ με 85 τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης