Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πώς είδαν οι αναλυτές τα ισχυρά αποτελέσματα της Eurobank - Οι τιμές - στόχοι

Πώς είδαν οι αναλυτές τα ισχυρά αποτελέσματα της Eurobank - Οι τιμές - στόχοι
Οι αναλυτές σχολιάζουν τα αποτελέσματα της Eurobank
Με σύσταση buy και αμετάβλητη τιμή στόχο τα 3 ευρώ, η Axia σχολιάζει για τα αποτελέσματα εξαμήνου της Eurobank, κάνοντας λόγο για ακόμη ένα πολύ ισχυρό σετ αποτελεσμάτων, το οποίο παρείχε μια σταθερή βάση για τον όμιλο να επιτύχει την ανανεωμένους στόχους για το οικονομικό έτος 2024.
Επιπλέον, η δημιουργία κεφαλαίου CET1, επιτρέπει στον όμιλο να οραματιστεί τις μελλοντικές επιλογές του (οργανική ανάπτυξη, συγχωνεύσεις και εξαγορές, έκτακτες διανομές) που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανοδική πορεία.

Ισχυρές επιδόσεις στο μέλλον

Η Deutsche Bank, με σύσταση buy και τιμή στόχο τα 2,75 ευρώ, σημειώνει ότι το σύνολο αποτελεσμάτων της Eurobank παρέχει επιβεβαίωση για δυνητικά ισχυρές συνολικές επιδόσεις στο μέλλον, με πρόσθετη σημαντική ανοδική πορεία από την ενοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο (τελικό μερίδιο 55,9%), που θα φανεί από το γ' τρίμηνο του 2024 και μετά (αν και οι επιπτώσεις στο κεφάλαιο έχουν ήδη καταγραφεί), όπως τονίζουν οι αναλυτές της γερμανικής τράπεζας.
Με σύσταση buy και τιμή στόχο τα 2,5 ευρώ, η Goldman Sachs τονίζει ότι οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στη βελτίωση της κερδοφορίας ήταν η οριακή αύξηση του NII (2%) και ένα ισχυρότερο αποτέλεσμα από τις συγγενείς εταιρείες (π.χ. Ελληνική Τράπεζα).
Η τράπεζα αναβάθμισε τις προβλέψεις για το ROTE σε 16,5% (από περίπου 15% προηγουμένως και υποδηλώνοντας άνοδο στο περίπου 16% που αναμένει η Visible Alpha).
Ανακοίνωσε επίσης τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της υποχρεωτικής προσφοράς εξαγοράς από την Ελληνική Τράπεζα Κύπρου.
«Πιστεύουμε ότι η αναβάθμιση των κατευθυντήριων οδηγιών για την ROTE (που συνεπάγεται άνοδο σε σχέση με το consecus) είναι θετική και αναμένουμε θετική αντίδραση στα αποτελέσματα», τονίζουν οι αναλυτές της αμεερικανικής επενδυττικής τράπεζας.
Η Morgan Stanley με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 2,68 ευρώ, σημειώνει ότι η  Eurobank ξεπέρασε τις εκτιμήσεις χάρη στα καλύτερο NII, opex και προβλέψεις.
Η αύξηση των εξυπηρετούμενων δανείων επιταχύνθηκε, χάρη στις δραστηριότητές της στη Νοτιονατολική Ευρώοη και τις επιχειρηματικές χορηγήσεις στην Ελλάδα.

Ελκυστική αποτίμηση

Με σύσταση buy και τιμή στόχο τα 2,6 ευρώ η UBS τονίζει ότι η Eurobank είναι ελκυστικά αποτιμημένη, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη την προαιρετική δυνατότητα ανόδου από την
εξαγορά της Ελληνικής τ και τη δυνατότητα διανομής πλεονάζοντος κεφαλαίου, πέραν των στόχων της διοίκησης για CET1 14,5% με την πάροδο του χρόνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης