Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Πιθανό buy back εντός του 2024 - Δύναμη πυρός η υψηλή ρευστότητα

Μυλωνάς (ΕΤΕ): Πιθανό buy back εντός του 2024 -  Δύναμη πυρός η υψηλή ρευστότητα
H μίξη για την επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους για μια ευρωπαϊκή τράπεζα κινείται σε μια αναλογία 2/3 μέρισμα και 1/3 buy back
Το ενδεχόμενο η Εθνική Τράπεζα να προχωρήσει σε ένα buy back μέσα στη χρονιά, δεν απέκλεισε ο διευθύνων σύμβουλος Παύλος Μυλωνάς, κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα αποτελέσμα της τράπεζας.
Τόνισε πως η μίξη για την επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους για μια ευρωπαϊκή τράπεζα κινείται σε μια αναλογία 2/3 μέρισμα και 1/3 buy back, υπό την προϋπόθεση πως ο επόπτης θα επιτρέψει κάτι τέτοιο αν και η συζήτηση αυτή είναι σχετικά πρόωρη.

Όσον αφορά το DTC η διοίκηση της ΕΤΕ δεν το συσχετίζει άμεσα με το μέρισμα, τονίζει ωστόσο ότι είναι πολύ βοηθητική η μείωσή του και πως κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση στο πλαίσιο της αύξησης της κερδοφορίας.

Δύναμη πυρός η υψηλή ρευστότητα

H τράπεζα διαθέτει υψηλή ρευστότητά 9,1 δισ. ευρώ, η οποία αποτελεί τη δύναμη πυρός της και στοχεύει να περιορίσει στο 3% τον δείκτη NPEs από 3,3% που είναι σήμερα.
Η Εθνική Τράπεζα διευρευνά την αγορά για εξαγορές και συγχωνεύσεις ωστόσο αυτές θα πρέπει να δημιουργούν συνέργειες στην τράπεζα όπως επίσης θα πρέπει να αποφέρουν κέρδη στους μετόχους, όπως τόνισε η διοίκηση.
Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, τα έσοδα από τόκους και προμήθειες στο δεύτερο εξάμηνο η διοίκηση σημείωσε πως αυτά θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιτοκίων, το μείγμα των καταθέσεων, καθώς αυτή τη στιγμή οι καταθέσεις προθεσμίας της τράπεζας δεν υπεβραίνουν το 25%, την πιστωτική επέκταση που δείχνει να είναι ισχυρή και τώρα διαμορφώνεται στο 1,2 δισ. ευρώ και τέλος, από την πρόοδο που θα έχει η τράπεζα εξαιτίας των προϊόντων hedging.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης