Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιάσκο και με τα F-16 – Η Δύση στέλνει λιγότερα στην Ουκρανία – Ρωσία: Θα καταρριφθούν όλα

Φιάσκο και με τα F-16 – Η Δύση στέλνει λιγότερα στην Ουκρανία – Ρωσία: Θα καταρριφθούν όλα
O πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έχει πει πως χρειάζονται 130 F-16, αν και οι Σύμμαχοι θα δώσουν λιγότερα από 100
Η Δύση δεν πρόκειται να στείλει στην Ουκρανία τον αριθμό των F-16 που έχει υποσχεθεί στο Κίεβο διότι δεν υπάρχουν αρκετοί Ουκρανοί πιλότοι για να τα πιλοτάρουν αναφέρει δημοσίευμα της New York Post.
Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η εκπαίδευση των πιλότων διαρκεί πολύ και δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι πιλότοι που ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους, θα μπορούν σύντομα να ξεκινήσουν μάχιμες αποστολές ή εάν θα χρειαστούν επιπλέον χρόνο για εκπαίδευση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει παραδοθεί ένας μικρός αριθμός F-16 στην Ουκρανία.
Αν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky έχει πει πως χρειάζονται 130 F-16, οι Σύμμαχοι δεν πρόκειται να στείλουν περισσότερα από 100 μαχητικά, με την πλειονότητα των αεροσκαφών αυτών να αναμένεται αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων.

Θα καταρριφθούν όλα

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, αφού υποστηρίζει πως δεν έχει δει ακόμα επίσημες δηλώσεις που να επιβεβαιώνουν τη μεταφορά των πρώτων F-16 Ουκρανία, διαμηνύει πως όσα και εάν είναι τα F-16 που έχουν δοθεί στους Ουκρανούς, αυτά θα καταρριφθούν όλα.
«Δεν υπάρχει μαγικό χάπι ούτε είναι πανάκεια και οι αεροπορικές δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν θα έχουν αυτή την πανάκεια.
Τα αεροσκάφη αυτά (...) θα καταρριφθούν.
Δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την πορεία του πολέμου» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
Το Κίεβο ελπίζει πως η ένταξή των F-16 θα του επιτρέψει να προστατευθεί καλύτερα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης