Τελευταία Νέα
Διεθνή

H BoE μείωσε τα επιτόκια κατά 0,25% στο 5%, για πρώτη φορά από το 2020 - Οριακή η ψηφοφορία

H BoE μείωσε τα επιτόκια κατά 0,25% στο 5%, για πρώτη φορά από το 2020 - Οριακή η ψηφοφορία
Η Bank of England προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης
Στην πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2020, προχώρησε η Bank of England, μειώνοντας το βασικό επιτόκιο στο 5% κατά 25 μονάδες βάσης.
Η απόφαση για τη μείωση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, πέντε μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (MPC) ψήφισαν υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και τέσσερα κατά.

Προειδοποίηση για τον πληθωρισμό

Το όργανο επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του να μειώσει τον πληθωρισμό στη χώρα στο στόχο του 2% «με τρόπο που να συμβάλλει στη διατήρηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης» σημειώνοντας ότι το ετήσιο ποσοστό έφτασε σε αυτό το ποσοστό τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Το MPC προειδοποίησε, ωστόσο, ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 2,5% το β' εξάμηνο του έτους λόγω των υφιστάμενων εγχώριων πιέσεων.
Τέλος, η ΒοΕ επανέλαβε την ετοιμότητά της να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική περιοριστική για όσο διάστημα είναι απαραίτητο ώστε να έχει μεσοπρόθεσμα το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού.
«Η Επιτροπή ... θα αποφασίζει τον κατάλληλο βαθμό περιοριστικότητας της νομισματικής πολιτικής σε κάθε συνεδρίαση» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης