Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ έστειλαν στη Μεσόγειο 12 πολεμικά πλοία και 4.000 πεζοναύτες

Τύμπανα πολέμου στη Μέση Ανατολή – Οι ΗΠΑ έστειλαν στη Μεσόγειο 12 πολεμικά πλοία και 4.000 πεζοναύτες
Μια ομάδα τριών αποβατικών πλοίων και δύο αντιτορπιλικών με 4.000 πεζοναύτες και στρατιώτες εστάλη στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα
Οι ΗΠΑ έστειλαν 12 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο εν μέσω ισραηλινών επιδρομών στη Βηρυτό και την Τεχεράνη, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη στρατιωτικό αξιωματούχο.
Το USS Theodore Roosevelt και έξι αντιτορπιλικά βρίσκονταν στον Περσικό Κόλπο την Τετάρτη (31/7/2024).
Μια ομάδα τριών αποβατικών πλοίων και δύο αντιτορπιλικών με 4.000 πεζοναύτες και στρατιώτες εστάλη στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα.
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι το Πεντάγωνο δεν ανακοίνωσε καμία πρόσθετη ανάπτυξη δυνάμεων στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης στην περιοχή λόγω του θανάτου ανώτατων αξιωματούχων του παλαιστινιακού κινήματος Hamas και της σιιτικής ομάδας Hezbollah.
Στις 30 Ιουλίου, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, Dahiya, το οποίο λειτουργεί ως προπύργιο της Hezbollah.
Μετά το χτύπημα, ο στρατιωτικός αρχηγός της Hezbollah Fouad Shokr εξέπνευσε στο νοσοκομείο.
Στις 31 Ιουλίου, η Hamas ανακοίνωσε ότι ο Ismail Haniyeh, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του κινήματος, σκοτώθηκε σε ισραηλινό χτύπημα στην κατοικία του στην Τεχεράνη.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Πολιτικού Γραφείου της Hamas, Mousa Abu Marzook προειδοποίησε ότι η δολοφονία του Haniyeh, δεν θα μείνει αναπάντητη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης