Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομοβροντία από Erdogan και Πάπα Φραγκίσκο: Οι Γάλλοι χλεύασαν θρησκευτικές και ηθικές αξίες στην τελετή έναρξης

Ομοβροντία από Erdogan και Πάπα Φραγκίσκο: Οι Γάλλοι χλεύασαν θρησκευτικές και ηθικές αξίες στην τελετή έναρξης
Aμφισβητούνται οι θρησκευτικές αξίες και γίνεται διαστρεβλωμένη προπαγάνδα, τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα 1/8 ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan με τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την οποία εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους προς την «απαράδεκτη αναπαράσταση» του «Μυστικού Δείπνου» από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Όπως μεταδίδει το cnnturk, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Erdogan δήλωσε ότι υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεκτικότητας, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταπατήθηκε, οι θρησκευτικές και ηθικές αξίες χλευάστηκαν.
Η εν λόγω αναπαράσταση του «Μυστικού Δείπνου», προσέβαλε τόσο τους μουσουλμάνους όσο και τον χριστιανικό κόσμο, υποστήριξε,, ενώ τόνισε πως πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να υψωθεί ενιαία φωνή και να επιδειχθεί κοινή στάση απέναντί τους.
Ο Erdogan δήλωσε επίσης ότι το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι διοργανώνονται με στόχο την ένωση των λαών, αμφισβητούνται οι θρησκευτικές αξίες και γίνεται διαστρεβλωμένη προπαγάνδα, αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για την ηθική παρακμή στην οποία έχει παρασυρθεί ο κόσμος.
Τέλος, ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Erdogan για τις προσπάθειες που καταβάλει για την ειρήνη και την ευαισθησία του κατά της ταπείνωσης των θρησκευτικών αξιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης