Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία αγοράζει τα Νορβηγικά συστήματα αεράμυνας NOMAD για την Ουκρανία - Θα την εξοπλίσει και με πυραύλους IRIS-T

Η Γερμανία αγοράζει τα Νορβηγικά συστήματα αεράμυνας NOMAD για την Ουκρανία - Θα την εξοπλίσει και με πυραύλους IRIS-T

Τον Ιούνιο του 2024, η νορβηγική εταιρεία Kongsberg ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής του νέου συστήματος αεράμυνας NOMADS

Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς του νορβηγικού συστήματος αεράμυνας NOMADS για τις ανάγκες των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων.
Το Hartpunkt ανέφερε σχετικά.
Επί του παρόντος, η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα αγοράς των συστημάτων για τη μεταφορά τους στην Ουκρανία.
Επιπλέον, η Γερμανία θα μπορεί να παρέχει στην Ουκρανία πυραύλους IRIS-T, οι οποίοι, μαζί με τον αμερικανικό AIM-9X, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σύστημα.
Δεδομένου ότι η παραγωγή του νέου νορβηγικού SAM μόλις ξεκινά, η Γερμανία μπορεί επίσης να προσελκύσει τις δικές της εταιρείες να επενδύσουν στην επέκταση της παραγωγής.
Τον Ιούνιο του 2024, η νορβηγική εταιρεία Kongsberg ανακοίνωσε την έναρξη της μαζικής παραγωγής του νέου συστήματος αεράμυνας NOMADS.
Λόγω της συμπαγούς μονάδας του, το σύστημα, εκτός από τον εκτοξευτή, είναι εξοπλισμένο και με το Active Phased Array Radar (APAR), το οποίο χρησιμοποιείται για την ανίχνευση εναέριων στόχων και την παρακολούθηση τους.
Στο σύστημα ενσωματώθηκε ένα ραντάρ X-band της οικογένειας XENTA-M, που κατασκευάστηκε από τη δανική εταιρεία Weibel Scientific.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο μοντέλο του ραντάρ είναι άγνωστο, αλλά αν επιλεγεί η πιο ισχυρή έκδοση Μ5, η εμβέλεια ανίχνευσης εναέριων στόχων του μπορεί να φτάσει τα 75 χλμ.
Τα πρώτα συστήματα έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε υπηρεσία με τον νορβηγικό στρατό το 2026, με την παράδοση των έξι μπαταριών να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2028.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το σύστημα είναι τέλειο για την καταστροφή μικρών στόχων αέρα, συμπεριλαμβανομένων UAV, τετρακόπτερα και πυραύλων κρουζ.
Το σύστημα βασίζεται στον πύραυλο IRIS-T, ο οποίος είναι ικανός να πλήξει εναέριους στόχους σε απόσταση έως και 12 km και σε ύψος έως και 8 km.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης