Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρη η Zakharova: Τέλος οι αυταπάτες - Δεν θα υπάρξει λύση στην ουκρανική κρίση που θα αγνοεί τα ρωσικά συμφέροντα

Ξεκάθαρη η Zakharova: Τέλος οι αυταπάτες - Δεν θα υπάρξει λύση στην ουκρανική κρίση που θα αγνοεί τα ρωσικά συμφέροντα
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους εκείνους που επιδιώκουν να διευκολύνουν την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, λαμβάνοντας υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Επίσημο τέλος στις όποιες αυταπάτες υπήρχαν δίνει η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, ξεκαθαρίζοντας ότι η όποια λύση στην ουκρανική κρίση δεν μπορεί να αγνοεί τα ρωσικά συμφέροντα.
Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους εκείνους που επιδιώκουν να διευκολύνουν την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία, λαμβάνοντας υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα και την τρέχουσα πραγματικότητα (σ.σ. εδαφικά κέρδη Ρωσίας), δήλωσε στο Sputnik η Ζakharova σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού Pietro Parolin στην Ουκρανία.
Τόνισε ότι οι δηλώσεις του γενικά είναι σύμφωνες με τις μεσολαβητικές προσπάθειες του Βατικανού.
«Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της θέσης του Υπουργού Εξωτερικών στην ιεραρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σίγουρα λαμβάνουμε τις δηλώσεις του πολύ σοβαρά, θεωρώντας τις ως επίσημη θέση της Αγίας Έδρας», είπε η Zakharova.

Δεν μπορεί να υπάρξει λύση που δεν θα λαμβάνει υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει επίσημα αιτήματα σχετικά με την επίσκεψη του Parolin στη Ρωσία.
Ο διάλογος με το Βατικανό συνεχίζεται.
Η χώρα μας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους εκείνους που επιδιώκουν να διευκολύνουν την ειρηνική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης λαμβάνοντας υπόψη τα γνωστά συμφέροντα της Ρωσίας και την τρέχουσα πραγματικότητα», είπε.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή σε διπλωματική επίλυση, ωστόσο το ίδιο φαινομενικά δεν ισχύει για την Ουκρανία.
«Η Ρωσία είναι ανοιχτή σε όλες τις πρωτοβουλίες και η Ρωσία είναι ανοιχτή σε μια διπλωματική οδό προς μια διευθέτηση, αλλά βλέπουμε ότι, δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοια αμοιβαιότητα από την πλευρά της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή», είπε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης