Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εποχή για το ρωσικό Πυροβολικό: Τα στρατεύματα παρέλαβαν καινούρια παρτίδα 2S43 Malva 152 - Το πυροβόλο που δίνει αέρα υπεροχής

Νέα εποχή για το ρωσικό Πυροβολικό: Τα στρατεύματα παρέλαβαν καινούρια παρτίδα 2S43 Malva 152 - Το πυροβόλο που δίνει αέρα υπεροχής

Το μέγιστο βεληνεκές του οβιδοφόρου με συμβατικά πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας είναι 24,7 km και περίπου 29 km με βλήματα με υποβοήθηση πυραύλων

Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία παρέλαβε μια νέα παρτίδα αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού 2S43 Malva 152 mm με τροχούς.
Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec.
Ο αριθμός των Malvas στην παρτίδα που μεταφέρθηκε δεν αποκαλύφθηκε.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις παρέλαβαν την προηγούμενη παρτίδα των νεότερων τροχοφόρων αυτοκινούμενων συστημάτων πυροβολικού στα τέλη Ιουνίου 2024.
Ο ρωσικός στρατός έλαβε την πρώτη παρτίδα αυτών των αυτοκινούμενων όπλων τον Οκτώβριο του 2023 και νωρίτερα τον Ιούλιο του 2023, η Malva ολοκλήρωσε έναν τριετή κύκλο κρατικών δοκιμών.
Λόγω της χρήσης ενός πλαισίου αυτοκινήτου και ενός απλοποιημένου σχεδιασμού μονάδας πυροβολικού, η παραγωγή αυτών των συστημάτων είναι ευκολότερη και πιο επεκτάσιμη σε σύγκριση με τις ιχνηλάτες εκδόσεις τους.
Επιπλέον, η Malva περιλαμβάνει μια σειρά από διαθέσιμα στοιχεία που έχουν ήδη παραχθεί μαζικά από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία.
Ειδικότερα, το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο είναι εξοπλισμένο με το πυροβόλο 2Α64 που χρησιμοποιείται στα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Msta-S.

2S43 Malva

Είναι γνωστό ότι η ανάπτυξη του συστήματος αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων ξεκίνησε στο Κεντρικό Ινστιτούτο Ερευνών «Burevestnik» τη δεκαετία του 2010 ως μέρος του έργου έρευνας και ανάπτυξης Nabrosok.
Οι δοκιμές ξεκίνησαν το 2020.
Το 2S43 είναι οπλισμένο με ένα όπλο 2A64 των 152 mm με μήκος κάννης 47 διαμετρημάτων.
Χρησιμοποιείται επίσης στη σχεδίαση των αυτοκινούμενων οβίδων Msta-S και της ρυμουλκούμενης εκδοχής του, του Msta-B.
Το μέγιστο βεληνεκές του οβιδοφόρου με συμβατικά πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας είναι 24,7 km και περίπου 29 km με βλήματα με υποβοήθηση πυραύλων.
Παρόμοια όπλα, όπως το γαλλικό Caesar ή το ουκρανικό Bohdana, είναι ικανά να πυροβολούν σε απόσταση έως και 40 χιλιομέτρων λόγω των μακρύτερων καννών τους.
Η ανοιχτή βάση του οβιδοβόλου χωρίς πρόσθετη θωράκιση ή πυργίσκο έκανε το όχημα ελαφρύτερο.
Με χωρητικότητα πυρομαχικών 30 φυσιγγίων, ζυγίζει 32 τόνους.
Αυτό είναι ένα τέταρτο ελαφρύτερο από το ιχνηλατούμενο όχημα Msta-S.
Το αυτοκινούμενο σύστημα πυροβολικού είναι χτισμένο στο πλαίσιο του φορτηγού BAZ-6010-027, το οποίο μειώνει το κόστος και επιταχύνει την παραγωγή του.
Η εμπειρία χρήσης του 2S43 έχει αποκαλύψει χαμηλό επίπεδο αυτοματισμού.
Το όχημα διαθέτει ένα πρωτόγονο σύστημα ελέγχου πυρκαγιάς και απαιτεί χειροκίνητη τροφοδοσία πυρομαχικών για να πυροβολήσει.
Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, το όχημα έχει σημαντικά περιορισμένες οριζόντιες γωνίες καθοδήγησης.
Απαιτεί επίσης επίπεδο έδαφος στη θέση βολής επειδή η πλατφόρμα δεν μπορεί να ισοπεδωθεί ανεξάρτητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης