Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Σε ύψιστο συναγερμό για ιρανικά αντίποινα - Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, λέει ο Netanyahu

Ισραήλ: Σε ύψιστο συναγερμό για ιρανικά αντίποινα - Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, λέει ο Netanyahu
Το Ισραήλ είναι καλά προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο, τόσο από αμυντική όσο και από επιθετική άποψη, τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Benjamin Netanyahu, προαναγγέλοντας και άμεση συνομιλία με τον Joe Biden, την ώρα που οι συγγενείς των 115 ανθρώπών που παραμένουν όμηροι της Hamas πρωτοστατούν σε διαδήλωση υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, ανήμερα της συμπλήρωσης 300 ημερών πολέμου.
«Το Ισραήλ είναι καλά προετοιμασμένο για κάθε ενδεχόμενο, τόσο από αμυντική όσο και από επιθετική άποψη», τόνισε σχετικά ο πρωθυπουργός της χώρας μετά την επίσκεψή του στην έδρα της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου του στρατού, που είναι αρμόδια για την πολιτική προστασία.
«Θα επιβάλουμε πολύ βαρύ τίμημα για οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον μας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται», επανέλαβε.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, που επικαλείται μια πηγή προσκείμενη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Netanyahu θα συνομιλήσει αργότερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και το αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν σε διπλωματικό συναγερμό για αποτροπή ολοκληρωτικής σύρραξης

«Είναι απαραίτητο όλες οι πλευρές να κάνουν τις σωστές επιλογές τις επόμενες μέρες. Δεν μπορώ να προβλέψω τον αντίκτυπο αν αυτό δε συμβεί», προειδοποιεί ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, ενώ ήδη η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι απαγορευτική για ταξίδια στο Λίβανο από αμερικανούς πολίτες.
«Η κατάσταση περιπλέκεται αλλά ακόμη προσπαθούμε για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, τονίζει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Kirby.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης