Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Της εταιρίας Δούρος τα μπερδέματα! - Είσοδος στρατηγικού επενδυτή χωρίς όνομα... και ο ταμίας που ξάφριζε το ταμείο

Της εταιρίας Δούρος τα μπερδέματα! - Είσοδος στρατηγικού επενδυτή χωρίς όνομα... και ο ταμίας που ξάφριζε το ταμείο
Άγνωστο το όνομα του στρατηγικού και τα χρήματα που έβαλε στην εταιρεία
Σχετικά Άρθρα
Από όλα έχει ο ισολογισμός της Δούρος (ανδρική ένδυση) για το 2022, ο οποίος δημοσιεύτηκε με μεγάλη καθυστέρηση και φυσικά η μετοχή δεν επέστρεψε προς διαπραγμάτευση, αφού δεν έχει δημοσιευτεί ο ισολογισμός του 2023.
Τα πάντα διαβάσαμε στον ισολογισμό και σας τα παρουσιάζουμε.
Τα σημαντικότερα είναι ότι βρήκε πριν λίγες μέρες στρατηγικό επενδυτή, αλλά δε μας λέει ούτε το ποιος είναι, ούτε πόσα έβαλε για να βάλει ξανά την εταιρεία στο σωστό δρόμο.
Επίσης, οι τράπεζες και οι διαχειρίστριες εταιρείες όπως και ο ΕΦΚΑ και η ΑΑΔΕ εξέδωσαν διαταγές πληρωμής.
Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την εταιρεία, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στην αναζωογόνηση των πωλήσεων.
Έγινε μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθούν θέσεις εργασίας και καταστήματα, πράγμα που είχε και αρνητικές συνέπειες στο ύψος της ρευστότητας και στην δυσκολία εξυπηρέτησης του Τραπεζικού Δανεισμού και των υποχρεώσεων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ.

Μπαράζ από διαταγές πληρωμής και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης

Το Δεκέμβριο του 2022 η εκκαθαρίστρια εταιρεία των Ελληνικών Τραπεζών PQH προχώρησε σε έκδοση Διαταγής Πληρωμής κατά της εταιρίας αξιώνοντας την πληρωμή ως επί το πλείστον μη οφειλομένων μισθωμάτων, λόγω παραγραφής.
Η εταιρεία πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής της εν λόγω εκκαθαρίστριας, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της ανακοπής.
Μεταγενέστερα και εντός του έτους 2023 προχώρησαν σε έκδοση Διαταγής Πληρωμής και μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης και η διαχειρίστρια πωληθέντων τραπεζικών δανείων Intrum, αλλά και η Τράπεζα Πειραιώς.
Ακολούθησε με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εταιρίας τόσο η ΑΑΔΕ όσο και ο ΕΦΚΑ, φορείς οι οποίοι επιχείρησαν να πλήξουν την ρευστότητα της εταιρείας στοχεύοντας στους τραπεζικούς λογαριασμούς της.
Η εταιρεία αντιμετώπισε προσωρινά το πρόβλημα πραγματοποιώντας τις πληρωμές της μέσω εταιρικών πελατών της. Οι υποχρεώσεις από φόρους στο Δημόσιο, ύψους 1.227.412,13 ευρώ αφορούν σε υποχρεώσεις από ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και παρακρατούμενους φόρους, οι οποίες είχαν υπαχθεί σε ρυθμίσεις, όμως λόγω μη αποπληρωμής των δόσεων, είναι κατά ποσό 1.193.594,46 ευρώ ληξιπρόθεσμες. Επίσης οι υποχρεώσεις προς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, συνολικού ποσού 816.313,34  ευρώ, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ.

Είσοδος στρατηγικού επενδυτή

Μετά από συστηματική δουλειά και προσπάθεια, η εταιρεία εξασφάλισε τον Ιούλιο του 20234 χρηματοδότηση από στρατηγικό επενδυτή προκειμένου να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και εξόφληση των υποχρεώσεών της σε τράπεζες, τραπεζικούς εκκαθαριστές και διαχειριστές τραπεζικών δανείων, γεγονός που θα της επιτρέψει να ρυθμίσει και εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, ώστε να επιστρέψει στο άμεσο μέλλον σε τροχιά κανονικής λειτουργίας, κερδοφορίας και ανάπτυξης.
Καμία ωστόσο λεπτομέρεια για ποσό και όνομα επενδυτή δε δίνεται από την εταιρεία.

Ο ταμίας έβαζε χέρι στο ταμείο

Το Δεκέμβριο του έτους 2022 η εταιρεία προέβη σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας του ταμία και μέλους του ΔΣ αυτής μέχρι τότε, λόγω διαπίστωσης τραπεζικών μεταφορών που πραγματοποιούσε από τους λογαριασμούς της εταιρείας σε προσωπικούς του λογαριασμούς, γεγονός για το οποίο η εταιρεία υπέβαλε έγκληση εναντίον του.

Η εικόνα του ισολογισμού

Τα ίδια κεφάλαια έχουν καταστεί αρνητικά και ανέρχονται σε -1,083 εκατ. ευρώ έναντι ποσού 311 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης 2021.
Με δεδομένο ότι τα Ίδια Κεφάλαια έχουν καταστεί αρνητικά, η Διοίκηση της Εταιρείας, θα λάβει τα προσήκοντα μέτρα, εντός της τρέχουσας χρήσης 2024.
Ο τζίρος το 2022 ήταν στα 2,06 εκατ. ευρώ και η ζημία στα 1,4 εκατ. ευρώ.
Στόχος της εταιρείας για το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι να δοθεί περαιτέρω βάρος στην ανάπτυξης του ηλεκτρονικού της καταστήματος (e-shop), καθώς κρίνει πως πλέον ο τρόπος που αγοράζει αγαθά ο καταναλωτής έχει διαφοροποιηθεί ριζικά σε σχέση με το παρελθόν

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης