Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Putin απένειμε χάρη στους 13 που πήραν μέρος στην ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων

Ο Putin απένειμε χάρη στους 13 που πήραν μέρος στην ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων
Την 1η Αυγούστου 2024, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων στην Άγκυρα
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα για την απονομή χάρης σε 13 κρατούμενους, που συμμετείχαν στη μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και δυτικών χωρών, ανέφερε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.
«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε διατάγματα για την απονομή χάρης στους Αμερικανούς πολίτες Whelan Paul Nicholas, Gershkovich Evan και άλλους προηγουμένως φυλακισμένους.
Η απόφαση να υπογράψει τα σχετικά διατάγματα ελήφθη για να φέρει πίσω στην πατρίδα τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονταν στο έδαφος ξένων κρατών» αναφέρει το μήνυμα.
Το Κρεμλίνο τόνισε επίσης ότι η Ρωσία είναι ευγνωμονούσα στον Λευκορώσο πρόεδρο Alexander Lukashenko «για τη χειρονομία καλής θέλησης» και για την απόφασή του να δώσει χάρη στον Γερμανό πολίτη Rico Krieger.
Την 1η Αυγούστου 2024, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες πραγματοποίησαν μια μεγάλη ανταλλαγή κρατουμένων στην Άγκυρα.
Οι διαπραγματεύσεις για το θέμα είχαν γίνει κρυφά εδώ και αρκετούς μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης