Τελευταία Νέα
Διεθνή

Amazon: Διπλασιασμός καθαρών κερδών το β' τρίμηνο 2024, στα 13,5 δισ. δολάρια

tags :
Amazon: Διπλασιασμός καθαρών κερδών το β' τρίμηνο 2024, στα 13,5 δισ. δολάρια
Τα συνολικά έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια σύγκριση και ανήλθαν σε 148 δισεκ. δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Ασύλληπτα καθαρά κέρδη κατέγραψε για ακόμη μια φορά η Amazon, βαδίζοντας από ρεκόρ σε ρεκόρ, με το ποσό να φθάνει τα 13,5 δισεκ. δολάρια το β' τρίμηνο του 2024 έναντι 6,7 δισεκ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Μάλιστα, το ποσό αυξήθηκε αισθητά παρά την επένδυση στην Rivian Automotive.
Τα συνολικά έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια σύγκριση και ανήλθαν σε 148 δισεκ. δολάρια.
«Καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να εκσυγχρονίζουν την υποδομή τους και να μετακινούνται στο cloud, ενώ παράλληλα αξιοποιούν νέες ευκαιρίες Generative AI, το AWS συνεχίζει να είναι η κορυφαία επιλογή των πελατών καθώς έχουμε πολύ ευρύτερη λειτουργικότητα, ανώτερη ασφάλεια και λειτουργική απόδοση, μεγαλύτερο οικοσύστημα συνεργατών και AI δυνατότητες όπως το SageMaker, το Bedrock, το Trainium και το Q για όσους θέλουν τον πιο ικανό βοηθό GenAI», σχολίασε ο Andy Jassy, ​​πρόεδρος και διευθύνων δύμβουλος της Amazon.
Παραδόξως, τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, με αποτέλεσμα, μετα-συνεδριακά, η μετοχή να καταγράφει πτώση άνω του 4% στη Wall Street (είχε κλείσει στο -1,56%), με τη χρηματιστηριακή αξία του εταιρικού γίγαντα να ξεπερνά τα 1,9 τρισεκ. δολάρια!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης