Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Erdogan με Biden - Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και Γάζα

Τηλεφωνική επικοινωνία Erdogan με Biden - Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις και Γάζα
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανταλλαγή κρατουμένων που έγινε με τη Ρωσία, στην οποία ο ρόλος της Άγκυρας υπήρξε καθοριστικός
Σχετικά Άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden, είχε το βράδυ της Πέμπτης (1/8) ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, εν μέσω τεράστιας αβεβαιότητας για την επόμενη ημέρα στη Μέση Ανατολή. 
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, το φλέγον ζήτημα της Γάζας, περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και την ανταλλαγή κρατουμένων που έγινε με τη Ρωσία, στην οποία ο ρόλος της Άγκυρας υπήρξε καθοριστικός.

Τεμενάδες Biden στον ... Erdogan για την τουρκική συνεισφορά στην ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan για τη συμβολή της Τουρκίας, και πιο συγκεκριμένα της MIT, στην πραγματοποίηση μιας πρωτοφανούς -για τα μεταπολεμικά δεδομένα- ανταλλαγής 26 κρατουμένων από 7 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία.
Τη σχετική εξέλιξη μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης 1/7 η τουρκική Daily Sabah.

Σημειώνεται ότι και τα ρωσικά ΜΜΕ «είδαν» διπλωματικό θρίαμβο για την Τουρκία, καθώς πιστώνουν στην Άγκυρα την καταλυτική της συμμετοχή στην επιχείρηση ανταλλαγής αιχμαλώτων ανάμεσα σε 7 χώρες.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορειό Tass, η Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας (ΜΙΤ) ενήργησε ως ενδιάμεσος στη μεγαλύτερη πρόσφατη επιχείρηση ανταλλαγής 26 κρατουμένων από 7 χώρες.
«Η οργάνωσή μας έπαιξε σημαντικό μεσολαβητικό ρόλο σε αυτή την επιχείρηση - τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή 26 κρατουμένων από 7 χώρες στην Άγκυρα», αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση της Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών της Τουρκίας
Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι έγινε ανταλλαγή στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.
Μεταξύ άλλων, τα δύο αεροπλάνα από τη Ρωσία έφτασαν στην τουρκική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στη μεγάλης κλίμακας ανταλλαγή.
Υπενθμίζεται, ότι οι βασικοί παράγοντες αυτής της ανταλλαγής ήταν οι ΗΠΑ και η Ρωσία.
Ανάμεσα στους αιχμαλώτους που παρέσδωσε η Μόσχα στην Ουάσινγκτον ήταν και ο Αμερικανός δημοσιογράφος της WSJ Evan Gershkovich.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης