Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας το γ' τρίμηνο χρήσης, στα 21,45 δισ. - Έσοδα 85,8 δισ. δολάρια

tags :
Apple: Ρεκόρ καθαρής κερδοφορίας το γ' τρίμηνο χρήσης, στα 21,45 δισ. - Έσοδα 85,8 δισ. δολάρια
Τα έσοδα από Mac και iPad έφθασαν τα 7 δισεκ. (+2,5%) και 7,1 δισεκ. (+23,6%) αντίστοιχα
Σχετικά Άρθρα
Ασύλληπτες οικονομικές επιδόσεις παρουσίασε και το γ’ οικονομικό τρίμηνο (έληξε τέλος Ιουλίου) η Apple, με τα καθαρά κέρδη του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να ενισχύονται 7,8% σε ετήσια σύγκριση και να φθάνουν τα 21,45 δισεκ. δολάρια, επίδοση ρεκόρ.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ενισχύθηκαν 4,9% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε 85,78 δισεκ. δολάρια (επίδοση ρεκόρ), με τα 39,30 δισεκ. εξ αυτών να προέρχονται από πωλήσεις iPhone (-0,9% σε ετήσια βάση).
Τα έσοδα από Mac και iPad έφθασαν τα 7 δισεκ. (+2,5%) και 7,1 δισεκ. (+23,6%) αντίστοιχα, τα έσοδα από Αξεσουάρ έφθασαν τα 8 δισεκ. δολάρια (-2,3%), ενώ, τέλος, οι Υπηρεσίες απέφεραν 24,2 δισεκ. στην Apple.
Ωστόσο, ένα μελανό σημείο για το γ' τρίμηνο είναι η Κίνα, όπου οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6,54% σε ετήσια βάση σε 14,73 δισεκ. δολάρια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για την απόδοση της εταιρείας:
«Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ήμασταν ενθουσιασμένοι που ανακοινώσαμε απίστευτες ενημερώσεις στις πλατφόρμες λογισμικού μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών, συμπεριλαμβανομένου του Apple Intelligence, ενός επαναστατικού συστήματος προσωπικής νοημοσύνης που βάζει ισχυρά, ιδιωτικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στον πυρήνα των iPhone, iPad και Mac. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτά τα εργαλεία με τους χρήστες μας και συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στις καινοτομίες που θα εμπλουτίσουν τις ζωές των πελατών μας, ενώ παράλληλα θα ηγούμαστε με τις αξίες που οδηγούν την εργασία μας».
Μετα-συνεδριακά η μετοχή παραμένει σχεδόν αμετάβλητη σε ημερήσια βάση, όταν είχε κλείσει στο -1,7% με κεφαλαιοποίηση ύψους 3,34 τρισεκ. δολαρίων!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης