Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρχεται μεγάλο χτύπημα από Hezbollah - Καταιγίδα ρουκετών στο Βόρειο Ισραήλ - Nasrallah: Οργή κι εκδίκηση στους εχθρούς

Έρχεται μεγάλο χτύπημα από Hezbollah -  Καταιγίδα ρουκετών στο Βόρειο Ισραήλ - Nasrallah: Οργή κι εκδίκηση στους εχθρούς
Σκληρή η πρώτη αντίδραση της Hezbollah μετά τις δολοφονίες του ανώτατου δοικητή της Fuad Shukr αλλά και του ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh από το Ισραήλ
Η Hezbollah προέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης 1/8 στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ, εξαπολύοντας το πρώτο της χτύπημα-απάντηση μετά τις δολοφονίες του ανώτατου δοικητή της Fuad Shukr αλλά και του ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh από το Ισραήλ.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό ότι οι σειρήνες ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, ενώ έχει αυξηθεί ο συναγερμός στη χώρα για την πιθανότητα αντιποίνων από τη σιιτική οργάνωση μετά τη δολοφονία ανώτερου διοικητή της αυτή την εβδομάδα.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι έγιναν αναχαιτίσεις από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome πάνω από τη Δυτική Γαλιλαία, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι επιθέσεις αντιπροσώπευαν μια κλιμάκωση από τις σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών που συνεχίζονται εδώ και μήνες μεταξή του εβραϊκού κράτους και της ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου.

Ορκίζεται εκδίκηση ο Nasrallah της Hezbollah: Το Ισραήλ γελάει για λίγο αλλά θα κλάψει πολύ, γιατί δεν ξέρει τι κόκκινες γραμμές πέρασε

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Hezbollah Hassan Nasrallah, αρνήθηκε οιαδήποτε ανάμιξη της Hezbollah στο θανατηφόρο χτύπημα στα Υψίπεδα του Golan  ενώ παράλληλα εξέφρασε τη «θέληση, την αποφασιστικότητα και την πυγμή» της οργάνωσης του Λιβάνου για σκληρά αντίποινα προς το Ισραήλ. 
Μάλιστα, ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της Hezbollah με έκτακτο διάγγελμά του διεμήνυσε στους Ισραηλινούς ότι «μπορούν να γελάσουν λίγο τώρα γιατί θα κλάψουν πολύ αργότερα, διότι δεν έχουν καταλάβει ποιες ακριβώς κόκκινες γραμμές μας καταπάτησαν».

Το Ισραήλ πρέπει να περιμένει την οργή και την εκδίκηση του Ιράν

«Ο εχθρός πρέπει να περιμένει την οργή και την εκδίκηση του έντιμου λαού αυτού του ισλαμικού έθνους», κατέστησε σαφές ο γενικός γραμματέας της Hezbollah θίγοντας τα πιθανά αντίποινα του Ιράν στη δολοφονία του ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh στην καρδιά της Τεχεράνης.
«Φαντάζονται ότι μπορούν να σκοτώσουν τον ηγέτη Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη και ακόμη περιμένουν το Ιράν να μείνει άπραγο;» διερωτήθηκε με νόημα.
Όπως εκτίμησε ο Nasrallah, «το Ιράν θεωρεί ότι η κυριαρχία, η εικόνα και η τιμή του έχουν καταπατηθεί», επειδή ο δολοφονηθείς ηγέτης της Hamas Haniyeh «ήταν καλεσμένος του», ενώ υπογράμμισε πως οι Ισραηλινοί  «μπορούν να γελάσουν λίγο τώρα γιατί θα κλάψουν πολύ αργότερα.»
Μιλώντας για τη γενικότερη συνθήκη ανάφλεξης στη Μέση ανατολή ο θρησκευτικοπολιτικός ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου εξέφρασε την πεποίθηση ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη μάχη και έχουμε μπει σε μια νέα φάση που ξεπερνά το θέμα των μετώπων στήριξης.»

Η Hezbollah δεν είχε καμια ανάμιξη στο φονικό πλήγμα στα Υψίπεδα του Golan

«Μέρες πριν ασκήσει την επιθετικότητά του, ο εχθρός είχε προαναγγείλει ότι η δράση του θα ήταν αντίποινα, αλλά δεν δεχόμαστε αυτή την αξιολόγηση.
Οι επιθέσεις του είχαν στόχο πολιτικά και όχι στρατιωτικά κτίρια», συνέχισε ο Nasrallah αναφερόμενος στις εντάσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.
Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του διαγγέλματός του, ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης του Λιβάνου, ξεκαθάρισε ότι η Hezbollah δεν είχε ουδεμία ανάμιξη στα φονικά πλήγματα στα Υψίπεδα του Golan, απαντώντας έτσι στους ισραηλινούς ισχυρισμούς.
«Η εσωτερική μας έρευνα διαπίστωσε ότι δεν είχαμε καμία σχέση με αυτό που συνέβη στο Majdal Shams», εξήγησε.
Ενώ συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι «η Hezbollah θα το είχε παραδεχτεί αν είχε κάνει ένα λάθος που οδήγησε στο θάνατο αμάχων στα Golan».
Άλλωστε, όπως είπε, «αρκετές χώρες ζήτησαν από τη Hezbollah να μην απαντήσει στο ισραηλινό χτύπημα στα προάστια της Βηρυτού», προτροπες που, όπως υποστηρίζει, η οργάνωση ακουλούθησε.

Οργή για τη δολοφονία του ανώτατου διοικητή Fuad Shukr: Θα απαντήσουμε με θέληση και αποφασιστικότητα

Τέλος, ο Sayyed Hassan Nasrallah δεν θα μπορούσε παρά να θίξει το δολοφονικό χτύπημα ακριβείας του Ισραήλ στα νότια προάστια της Βηρυτού, το οποίο εξόντωσε τον ανώτατο διοικητή της Hezbollah -και δεξί χέρι του ίδιου του Nasrallah- Fuad Shukr.
«Η δολοφονία του μάρτυρα Fuad Shukr θα αυξήσει την αποφασιστικότητα, την πυγμή και τη θέλησή μας και θα μας κάνει να προσκολληθούμε στο δίκαιο της επιλογής μας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Συνέχισε λέγοντας πως η οργάνωσή του: «Πληρώνει το τίμημα της υποστήριξής της στη Γάζα και της υποστήριξής της στο παλαιστινιακό ζήτημα. Αυτό δεν είναι νέο και δεχόμαστε τις συνέπειες αυτήν την τιμή».
Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε «τους υποστηρικτές της αντίστασης» ότι «καλύπτουμε γρήγορα κάθε κενό που προκύπτει κάθε φορά που ένας από τους ηγέτες μας πέφτει μάρτυρας.»
Η αντίσταση στο πλευρό της Παλαιστίνης δεν θα παραδοθεί παρά την πίεση σε όλα τα μέτωπα, κατέληξε στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Nasrallah.

Αbdulmalik (Υεμένη): Θα εκδικηθούμε για όλους τους μάρτυρες αδερφούς μας – Ο εχθρός να μας περιμένει

Σε δήλωσή του, και ο Sayyed Abdulmalik, ηγέτης των Houthis, επιβεβαίωσε ότι, με τη θέληση του Αλλάχ και σε συνεργασία με τους αδελφούς στον άξονα της τζιχάντ και της αντίστασης, δεν θα αργήσει η ώρα για την εκδίκηση του μάρτυρα και όλων των μαρτύρων, καθώς και για την αντιμετώπιση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι.
Τόνισε ότι «η εμπλοκή του εγκληματία εχθρού στη στόχευση του μάρτυρα κλιμακώνει τη σύγκρουση σε ένα ευρύτερο και πιο σημαντικό επίπεδο, με σοβαρές συνέπειες για τον εχθρό, αν θέλει ο Αλλάχ».
Επιβεβαίωσε ότι το έγκλημα της στόχευσης του μεγάλου Μουτζαχίντ Haniyeh θα χρησιμεύσει ως μεγαλύτερο κίνητρο για ανθεκτικότητα, σταθερότητα, αφοσίωση στην υπόθεση του Αλλάχ και επιβολή αυστηρής τιμωρίας στον εγκληματία εχθρό.
Ο Ηγέτης εξήγησε ότι ο παλαιστινιακός λαός υπόκειται σε γενοκτονία που διέπραξε ο ισραηλινός εχθρός με αμερικανική συμμετοχή τους τελευταίους δέκα μήνες.
Ο Sayyed Abdulmalik al-Houthi τόνισε ότι το ισλαμικό κίνημα ύψωσε το λάβαρο της τζιχάντ και στάθηκε ενεργά και σταθερά στην πρώτη γραμμή του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού μέχρι να επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα.
Το πρωί της Τετάρτης, ο Haniyeh και ένας από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν όταν η κατοικία τους στην ιρανική πρωτεύουσα χτυπήθηκε σε επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης