Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newdick (Ειδικός στην Αεροπορία): Κάποια Ουκρανικά F-16 θα εδρεύουν Ευρώπη, άοπλα και θα οπλίζονται όταν φθάνουν Ουκρανία

Newdick (Ειδικός στην Αεροπορία): Κάποια Ουκρανικά F-16 θα εδρεύουν Ευρώπη, άοπλα και θα οπλίζονται όταν φθάνουν Ουκρανία
Το Bloomberg σημειώνει ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα πληρώματά τους είναι έτοιμα για μάχιμες αποστολές.
Τα μαχητικά F-16, τα οποία η Ουκρανία ζητιανεύει εδώ και χρόνια από το ΝΑΤΟ, έφτασαν επιτέλους στην Ουκρανία.
Όλες οι πληροφορίες για το F-16 στην Ουκρανία είναι ακόμα ανεπίσημες.
Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν ένα μαχητικό στον ουρανό της Ουκρανίας.
Ωστόσο, είναι αδύνατο να καθοριστεί γεωγραφική θέση.
Δημοσίευσαν επίσης ένα πλαίσιο στο οποίο το μαχητικό είναι ορατό πάνω από το Δημαρχείο του Lviv, αλλά η αυθεντικότητα αυτής της εικόνας δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Οι Times αναφέρουν ότι μεταφέρθηκαν έξι αεροσκάφη στην Ουκρανία.
Το Bloomberg σημειώνει ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα πληρώματά τους είναι έτοιμα για μάχιμες αποστολές.
Σύμφωνα με την Telegraph, τα ουκρανικά F-16 έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως συστήματα αεράμυνας.

Στο Κίεβο της Ουκρανίας αρνούνται να σχολιάσουν οτιδήποτε.

«Για εμάς, αυτό είναι θέμα επιβίωσης», εξήγησε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.

Λίγα μαχητικά αεροσκάφη δεν θα αλλάξουν τίποτα, λένε οι ειδικοί. Μέχρι στιγμής έχουν παράγει μόνο προπαγανδιστικό αποτέλεσμα.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο που θα τονώσει σημαντικά το ηθικό της Ουκρανίας», γράφει ο ειδικός της στρατιωτικής αεροπορίας Thomas Newdick.
Είναι αλήθεια ότι το ηθικό και ψυχολογικό υπόβαθρο για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορεί να επιδεινωθεί εάν ο στόλος των αμερικανικών αεροσκαφών μειωθεί επειδή θα τα καταρρίπτουν οι Ρώσοι.
Λίγο πριν από τη μεταφορά των μαχητικών στο Κίεβο, ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά αποτελεσματικών χτυπημάτων σε ουκρανικά αεροδρόμια .
Αεροπλάνα και ελικόπτερα καταστράφηκαν.
Εάν αυτές ή άλλες μέθοδοι λειτουργήσουν ενάντια στα F-16, η Ρωσία θα κερδίσει μια σημαντική νίκη στα μέσα ενημέρωσης, παραδέχεται η Δύση.
Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να τα κυνηγήσουν: ανταμοιβή 15 εκατ. ρούβλια ανακοινώθηκε στη Ρωσία για την καταστροφή αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών.

Ως εκ τούτου, το Κίεβο θα πρέπει να τα προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού.

Μεταξύ των πιθανών επιλογών: καταφύγια από οπλισμένο σκυρόδεμα (RCS) που έχουν απομείνει από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, ταχεία αναδιάταξη και, κατά πάσα πιθανότητα, χρήση αεροδρομίων σε ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει ο Newdick.
«Οι πιλότοι θα εκπαιδεύονται σε κάποια αεροσκάφη εκτός Ουκρανίας
«Για παράδειγμα, θα ήταν σκόπιμο να σηκωθούν άοπλα αεροπλάνα στον αέρα από μια βάση σε μια γειτονική χώρα, να προσγειωθούν στην Ουκρανία, να τα οπλίσουν οι Ουκρανοί γρήγορα, να τα ανεφοδιάσουν και μετά την ολοκλήρωση της αποστολής να επιστρέψουν πίσω», λέει ο Newdick.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη επισημάνει ότι η εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα θεωρείται από την Ρωσία ως απειλή στην πυρηνική σφαίρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης