Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Έτσι σκοτώσαμε τον Shukr της Hezbollah – Τι υπονοούν για τη δολοφονία του Haniyeh, ηγέτη της Hamas

Ισραήλ: Έτσι σκοτώσαμε τον Shukr της Hezbollah – Τι υπονοούν για τη δολοφονία του Haniyeh, ηγέτη της Hamas
Ενισχύεται το σενάριο ότι η δολοφονία του Ismail Haniyeh έγινε με την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στην κατοικία του στην Τεχεράνη
(upd) Την πρώτη του επίσημη τοποθέτηση έκανε το Ισραήλ αναφορικά με τις δολοφονίες του Fuad Shukr, του νο2 της Hezbollah στη Βηρυτό του Λιβάνου και του Ismail Haniyeh, του ηγέτη της Hamas στην Τεχεράνη.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του IDF, Daniel Hagari υποστήριξε πως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε μια στοχευμένη αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό το βράδυ της 30ης Ιουλίου προκειμένου να εξοντώσει τον Fuad Shukr, έναν εκ των πλέον υψηλόβαθμων διοικητών της Hezbollah.
«Χτυπήσαμε το βράδυ της Τρίτης [30 Ιουλίου] στον Λίβανο και εξοντώσαμε τον Fuad Shukr με στοχευμένη αεροπορική επιδρομή.
Θέλω να τονίσω: δεν υπήρξαν άλλες αεροπορικές επιδρομές.
Δεν υπήρξαν ισραηλινοί πύραυλοι ή μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή εκείνη τη νύχτα.
Αυτό είναι που μπορώ να πω» υποστήριξε ο Hagari, προσθέτοντας πως «τα τελευταία χρόνια το Ιράν έχει δημιουργήσει μια τρομοκρατική υποδομή για τη μεταφορά ιρανικών εκρηκτικών μηχανισμών στο ισραηλινό έδαφος για τρομοκρατικές επιθέσεις».
Με την τοποθέτηση αυτή ο Hagari διέψευσε τα σενάρια εκείνα που ήθελαν το Ισραήλ να έπληξε με πύραυλο αέρος – εδάφους την κατοικία που διέμενε ο ηγέτης της Hamas, Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη.
Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του Haninyeh συνέβη λίγες ώρες μετά την εξόντωση του Shukr.
Πλέον, με την επίσημη αυτή τοποθέτηση του Ισραήλ, ενισχύεται το σενάριο εκείνο που θέλει πως η δολοφονία του Haniyeh έγινε με την ενεργοποίηση εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί νωρίτερα στην οικία που διέμενε συνήθως ο ηγέτης της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης