Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τα αποτελέσματα ισχυρά, το κλίμα στο εξωτερικό αδύναμο – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές

Χρηματιστήριο: Τα αποτελέσματα ισχυρά, το κλίμα στο εξωτερικό αδύναμο – Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές
Η Alpha Bank δημοσίευσε πριν το άνοιγμα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο
Σχετικά Άρθρα
Η αύξηση της έντασης στη Μέση Ανατολή και τα αδύναμα μάκρο που έφεραν ρευστοποιήσεις στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να επηρεάσουν τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα.
Η εικόνα των παραγώγων παραπέμπει σε πτωτικό άνοιγμα και εγχώριοι αναλυτές περιμένουν το Χ.Α. να ακολουθήσει.
Σημειώνεται πως ο Nikkei σήμερα γράφει χαμηλό έξι μηνών.
Η Alpha Bank δημοσίευσε πριν το άνοιγμα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα και η διοίκηση αναβάθμισε και αυτή με τη σειρά της τους στόχους για το σύνολο της χρήσης.
Η Παπουτσάνης επίσης δημοσίευσε καλά αποτελέσματα.
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δείχνουν πως το Χ.Α. έχει περιθώριο ανόδου, αλλά το εξωτερικό περιβάλλον θα επηρεάσει την πορεία του.
Σήμερα, οι μετοχές της Orilina ΑΕΕΑΠ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές με αναλογία 1 νέα για κάθε 8,809 παλιές. Στις 7/8 θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών.

Eurobank Equities
Σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν αρνητικό άνοιγμα καθώς η ψυχολογία στο εξωτερικό υποχωρεί, με αφορμή την ανακοίνωση αδύναμων μακροοικονομικών στοιχεία και την κατοχύρωση κερδών στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Beta
Η Alpha Bank ολοκλήρωσε τα αποτελέσματα του κλάδου για το δεύτερο τρίμηνο, ενώ την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν ΔΕΗ, ΟΤ και Coca Cola που θα δώσουν μία καλύτερη ένδειξη για τις τάσεις του εξαμήνου και τις προοπτικές του έτους. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι υποστηρικτικά, ωστόσο το κλίμα στο εξωτερικό είναι πολωμένο από τους αυξημένους γεωπολιτικούς κινδύνους. Αναμένουμε ότι το Χ.Α. θα ακολουθήσει τις ξένες αγορές, ξεκινώντας με απώλειες και το επιλεκτικό ενδιαφέρον ίσως να περιορίσει την πτώση.

Κύκλος
Το μεσημέρι ανακοινώνονται στις ΗΠΑ τα στοιχεία της αγοράς εργασίας για το Ιούλιο (νέες θέσεις εργασίας, ποσοστό ανεργίας), ενώ σήμερα λήγει η δημόσια πρόταση της Epsilon Net. Οι αγορές συνειδητοποίησαν σήμερα ότι η εξόντωση του αρχηγού της Χαμάς δεν μπορεί να αποτελεί λόγο για πανηγυρισμούς. Με αυξημένες πιθανότητες για μια 2η συνεχόμενη συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο του Γ.∆. στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης