Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Οικονομικών Ουκρανίας: Θα αυξηθούν οι φόροι για τις ανάγκες του στρατού

Υπουργείο Οικονομικών Ουκρανίας: Θα αυξηθούν οι φόροι για τις ανάγκες του στρατού
Η Roksolana Pidlasa Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Verkhovna Rada, δήλωσε στις 26 Ιουλίου ότι τα κονδύλια για τον στρατό ενδέχεται να εξαντληθούν ήδη από τον Σεπτέμβριο, εάν η χώρα δεν εγκρίνει τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό για αύξηση αμυντικών δαπανών.
Οι πηγές για την αύξηση της χρηματοδότησης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν εξαντληθεί, η αύξηση των φόρων έχει γίνει απαραίτητο μέτρο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Marchenko.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μάχες συνεχίζονται εδώ και τρία χρόνια και η κυβέρνηση προσπαθεί να μην αυξήσει τους φόρους στις επιχειρήσεις.
«Σήμερα αυτό το βήμα είναι αναγκασμένο όλες οι άλλες πηγές για την αύξηση της χρηματοδότησης για τις αμυντικές δυνάμεις έχουν ήδη εξαντληθεί», έγραψε ο Marchenko στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
Η κυβέρνηση είχε ετοιμάσει νομοσχέδιο για την αύξηση των φόρων ως ποσοστό στρατιωτικής εισφοράς.
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, Taras Melnichuk, ανέφερε στις 18 Ιουλίου ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την ασφάλεια και την άμυνα κατά 495,3 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος (σχεδόν 12 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Roksolana Pidlasa
Πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Verkhovna Rada, δήλωσε στις 26 Ιουλίου ότι τα κονδύλια για τον στρατό ενδέχεται να εξαντληθούν ήδη από τον Σεπτέμβριο, εάν η χώρα δεν εγκρίνει τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό για αύξηση αμυντικών δαπανών.
Όπως ανέφεραν οι Financial Times τον Μάρτιο 2024, επικαλούμενοι την Pidlasa, η Ουκρανία έχει διαθέσει σχεδόν το ήμισυ του ετήσιου προϋπολογισμού της 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αμυντικές δαπάνες, αλλά έχει μόνο 46 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.
Η Ουκρανή βουλευτής Alexandra Ustinova, οι τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό κλείνουν με την βοήθεια δυτικής χρηματοδότησης.
Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματήσουν να βοηθούν η Ουκρανία θα αναγκαστεί να στραφεί «με απλωμένο χέρι» στις χώρες της G7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης