Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μεγάλες πιέσεις στο ξεκίνημα – Ακολουθεί το διεθνές αρνητικό κλίμα

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Μεγάλες πιέσεις στο ξεκίνημα – Ακολουθεί το διεθνές αρνητικό κλίμα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με αξιόλογες απώλειες, ξανά, οι αγορές της Ευρώπης στο ξεκίνημα. Σε χαμηλό 3 μηνών ο DAX. Ανησυχίες για ανάπτυξη, ανησυχίες για Μέση Ανατολή, αλλά και ισχυρά αποτελέσματα από το εσωτερικό. Ανοίξαμε με μεγάλες απώλειες εμείς στις 1,450 μονάδες. Χθες είχαμε μικρές απώλειες όταν τα ξένα υποχωρούσαν σημαντικά. Βλέπουμε και όγκο στα πρώτα λεπτά. Πιέζονται Autohellas, Titan, Ελλάκτωρ και τράπεζες μεταξύ άλλων.

ALPHA BANK: Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και μάλιστα κατά περίπου 25% χάρη στα υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους και προμήθειες. Η διοίκηση αύξησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 στα 0,33 ευρώ από 0,31 ευρώ. Με τα δικά της αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι δημοσιεύσεις των συστημικών. Με απώλειες 2,37% και στα 1,6510 ευρώ στο ξεκίνημα και υψηλό όγκο άνω των 200 χιλ. τεμαχίων.

FTSE 25: Όλες οι μετοχές στο κόκκινο με το άνοιγμα.

ΤΙΤΑΝ: Τα κέρδη είναι μεγάλα και αν κάποιοι επενδυτές θέλουν αύξηση ρευστότητας λόγω της ανόδου του κινδύνου, προφανώς και θα την επιλέξουν. Στα 32,05 ευρώ και στο -2,88%.

ΟΤΕ: Υποχωρεί άνω του 1%. Τα αμυντικά χαρακτηριστικά του ίσως τον βοηθήσουν αργότερα και να διατηρήσει την καλή του συμπεριφορά, που έχει δείξει τις τελευταίες μέρες.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Αν και μειώθηκαν οριακά οι πωλήσεις, το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε καθώς μειώθηκαν τα κόστη των πρώτων υλών και το μείγμα των πωλήσεων. Τα κέρδη είναι αυξημένα στα 2,3 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο από 1,7 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το σημαντικό είναι εδώ να σημειώσουμε πως η διοίκηση έχει ενημερώσει ότι αναμένεται αύξηση πωλήσεων λόγω νέων συνεργασιών, ενώ οι επενδύσεις που έχει κάνει μπορούν να δώσουν άλλη τόση παραγωγή. Είναι σε συνομιλίες για να αναλάβει δουλειές και αν το πετύχει μπορεί να δούμε μεγάλη διαφορά στα μεγέθη.

ΕΧΑΕ: Δεν μπορεί τις καλές χρηματιστηριακά μέρες, θα μπορέσει σήμερα; Στα 4,70 ευρώ και στο -1,67%.

COCA COLA: Απώλειες 2% στο ξεκίνημα, αλλά με χαμηλό όγκο. Είναι μεγάλα τα βραχυπρόθεσμα κέρδη.

ABAΞ: Υποχωρεί 2% με χαμηλό όγκο. Διαγραμματικά έχει μία πλαγιοκαθοδική πορεία όλο το 2024. Υπάρχει μία στήριξη λίγο κάτω από τα τρέχοντα επίπεδα που έχει βοηθήσει πρόσφατα τη μετοχή.

ΜΟDA BAGNO: Την άνοιξαν στο -10% με 1.530 τεμάχια, αλλά ήδη βγαίνουν υψηλότερα οι αγοραστές. Η απόσταση αγοραστή-πωλητή μεγάλη.

ΔΟΥΡΟΣ: Ο ισολογισμός του 2022 λέει πολλά. Λέει πως βρήκε στρατηγικό αλλά δε μας λέει ούτε ποιος είναι, ούτε πόσα έβαλε. Αν έβαλε αρκετά λεφτά, π.χ. 4 με 5 εκατ. ευρώ μπορεί να δούμε καλή αλλαγή. Όμως το προϊόν δεν πουλάει και είναι σε μία αγορά με τεράστιο ανταγωνισμό. Η στήλη συμπαθεί το προϊόν και το επιλέγει. Δεν επιστρέφει στο Χ.Α. ακόμα αν δεν δημοσιεύσει ισολογισμό 2023. Πρέπει να δώσει κάμποσες εξηγήσεις.

ΜΠΗΤΡΟΣ (απάντηση): Αν δε δούμε τα νούμερα, δεν έχουμε άποψη. Στη στήλη δεν αρέσουν τα στοιχήματα. Θέλουμε να ξέρουμε πόσα δάνεια θα κόψει, πόσο θα πουλήσει τα ακίνητα και τι θα μείνει. Το βασικότερο βέβαια είναι τι δραστηριότητα θα έχει μετά. Το story είναι σημαντικό. Στην Επιτήρηση ο επενδυτής πρέπει να ξέρει ότι παίρνει αυξημένο ρίσκο. Αν του βγει, τότε μπορεί να κερδίσει πολλά. Υπάρχει όμως και το σενάριο να μην βγει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης