Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη αποκάλυψη: Δεν σκότωσε πύραυλος ή F-35 τον Haniyeh της Hamas... βόμβα «φυτεμένη» δύο μήνες πριν σπίτι του

Απίστευτη αποκάλυψη: Δεν σκότωσε πύραυλος ή F-35 τον Haniyeh της Hamas... βόμβα «φυτεμένη» δύο μήνες πριν σπίτι του
Ποιος σκότωσε τον ηγέτη της Hamas; Όχι πάντως πύραυλος ή F35 - Τοποθετήθηκε βόμβα στον ξενώνα που έμενε στην Τεχεράνη, δύο μήνες πριν!

Η αποκάλυψη των Νew Υork Τimes ότι βόμβα τοποθετημένη στον ξενώνα όπου διέμενε στην Τεχεράνη δύο μήνες πριν, σκότωσε τον ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh, διαψεύδει την θεωρία, πως ο πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης σκοτώθηκε από κατευθυνόμενο πύραυλο ή από χτύπημα με F-35.
Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγές της τις μαρτυρίες επτά αξιωματούχων της Μέσης Ανατολής, μεταξύ αυτών δύο Ιρανοί, και ένας Αμερικανός, ωστόσο κανείς τους δεν γνωρίζει πώς και πότε ακριβώς τοποθετήθηκε η βόμβα στο δωμάτιο, ή μη μόνον ότι τοποθετήθηκε περίπου δύο μήνες πριν στον ξενώνα, ο οποίος διοικείται και προστατεύεται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και αποτελεί μέρος ενός μεγάλου συγκροτήματος, γνωστού ως Neshat, σε αριστοκρατική γειτονιά της βόρειας Τεχεράνης.
Η βόμβα πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεως,
γύρω στις δύο τα ξημερώματα μόλις επιβεβαιώθηκε ότι βρισκόταν μέσα στο δωμάτιό του στον ξενώνα σκοτώνοντας τον ίδιο και τον φρουρό του.
Η έκρηξη έσπασε τα παράθυρα και κατέρρευσε ένα τμήμα του τοίχου του συγκροτήματος, αλλά φάνηκε να προκαλεί περιορισμένη ζημιά πέρα ​​από το ίδιο το κτίριο, γεγονός που αποκλείει την πιθανότητα επίθεσης πυραύλου.
Η ιατρική ομάδα που έφτασε επί τόπου δήλωσε αμέσως νεκρό τον Haniyeh, όσο και τον φρουρό.
Ο Haniyeh, μετέβη και διέμενε στον ξενώνα της Τεχεράνης, καθώς παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγμένου Προέδρου του Ιράν, Masoud Pezeshkian.

Οι Παλαιστίνιοι σε όλη τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έβλεπαν τον Ismail Haniyeh ως έναν μετριοπαθή ηγέτη που ήταν πολύ πιο μετριοπαθής από άλλους ηγέτες που ηγούνται της στρατιωτικής πλευράς του κινήματος», είπε ο , ανταποκριτής του Al Jazeera στη Γάζα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι στη Γάζα ανησυχούν ότι η δολοφονία του Haniyeh θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ο Sami al-Arian, διευθυντής του Κέντρου για το Ισλάμ και τις Παγκόσμιες Υποθέσεις στο Πανεπιστήμιο Zaim της Κωνσταντινούπολης, είπε στο Al Jazeera,
«Αυτή είναι μια τεράστια κλιμάκωση – τι συνέβη χθες στον Λίβανο, τι συμβαίνει στην Τεχεράνη σήμερα;
Είναι μια κλιμάκωση [από το Ισραήλ] και αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις».
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu έδωσε εντολή στους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου να μην σχολιάσουν το γεγονός, ωστόσο, ο ακροδεξιός υπουργός Πολιτιστικής Κληρονομιάς Amichai Eliyahu γιόρτασε τον θάνατο του ηγέτη της Hamas στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
«Η δολοφονία κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο», έγραψε στα εβραϊκά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης