Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα F-16 δεν θα αλλάξουν τίποτα - Η Ουκρανία θέλει 10πλάσιο αριθμό μαχητικών

Τα F-16 δεν θα αλλάξουν τίποτα - Η Ουκρανία θέλει 10πλάσιο αριθμό μαχητικών
Άγνωστο τι όπλα θα φέρουν, πιθανότατα να χρησιμοποιηθούν ως όπλα αεράμυνας
Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυση σχετικά με τα μαχητικά F-16 που δίνει η Δύση στην Ουκρανία προχωρά το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις θέσεις απόστρατων Ρώσων πιλότων.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, τα μαχητικά αεροσκάφη που πρόκειται να δώσει η Δύση – εκτιμάται πως σε βάθος χρόνου θα δοθούν 50, αν και έως τα τέλη του 2024 δεν αναμένονται περισσότερα από 20δεν επαρκούν για να αλλάξουν κατά κάποιο τρόπο σημαντικά τις εξελίξεις στο μέτωπο και στην έκβαση του πολέμου.
Σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς, για να συμβεί κάποια πραγματική αλλαγή θα πρέπει ο αριθμός των μαχητικών που θα δώσει η Δύση στο Κίεβο να είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερος.

Ο σκοπός τους

Σύμφωνα με το TASS, υπάρχει πιθανότητα τα F-16 να χρησιμοποιηθούν ως «όπλα αεράμυνας», δηλαδή για να καταρρίπτουν τους πυραύλους και τα drones που εκτοξεύει ο ρωσικός στρατός.
Παρόλο αυτά αναφέρεται πως πρόκειται για μια δύσκολη στόχευση, καθώς δεν είναι γνωστό κατά πόσο τα μαχητικά θα αποδειχθούν αποτελεσματικά σε αυτό το έργο.

Άγνωστα τα όπλα

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι δεν είναι ακόμα σαφές τι όπλα θα φέρουν αυτά τα αεροσκάφη.
Για αυτό το λόγο, τονίζεται ότι χρειάζεται τουλάχιστον μία αξιόπιστη φωτογραφία ή βίντεο του F-16 στην Ουκρανία.
Εάν τα μαχητικά σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς αεράμυνας, τότε πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν πυραύλους αέρος-αέρος μικρού ή μεσαίου βεληνεκούς, όπως το AIM-9 Sidewinder ή το AMRAAM AIM-120 σε κάποια από τις τροποποιήσεις τους.

Προστασία πάση θυσία

Το TASS υποστηρίζει ότι το Κίεβο θα προστατεύσει τα F-16 με κάθε δυνατό μέσο και με όλες του τις δυνάμεις.
Άλλωστε το Κίεβο επιδιώκει να τα χρησιμοποιήσει και να τα παρουσιάσει αποκλειστικά για προπαγανδιστικούς σκοπούς ως «υπερόπλο».
Κάθε «νίκη» στο έδαφος ή στον αέρα θα παρουσιάζεται από την ουκρανική πλευρά με υπερβολικό τρόπο, και αν δεν υπάρχει, θα εφευρεθεί αναφέρει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης