Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο στα Σκόπια - Συμπλοκή με την πρόεδρο του Κοσόβου Osmani… για ένα κινητό

Πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο στα Σκόπια - Συμπλοκή με την πρόεδρο του Κοσόβου Osmani… για ένα κινητό
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσε ότι συνέβη το περιστατικό, αλλά έδωσε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων
Ένα πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων μεταξύ της προέδρου του Κοσόβου, Vjosa Osmani και των δυνάμεων ασφαλείας για ένα κινητό.
Σύμφωνα με το Politico, όλα άρχισαν όταν η Osmani, η οποία ταξίδευε από τα Σκόπια προς τη Σλοβενία, αρνήθηκε να παραδώσει το κινητό της τηλέφωνο στις αρχές ασφαλείας του αεροδρομίου που ζήτησαν να το σκανάρουν.
Η Egnesa Vitia, σύμβουλος της Osmani, υποστήριξε πως το αίτημα των αρχών ασφαλείας έρχεται «σε αντίθεση με τις διεθνείς πρακτικές» ενώ τόνισε ότι η άρνηση της προέδρου να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις, είχε ως αποτέλεσμα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου να επιχειρήσει να την «σπρώξει».
«Η πρόεδρος δεν παρέδωσε το τηλέφωνό της γιατί θα ήταν μια σοβαρή παραβίαση.
Παρά τις εξηγήσεις σχετικά με τους κανόνες που έδωσε η ομάδα της προέδρου στον αξιωματούχο του αεροδρομίου, αυτός προσπάθησε να σπρώξει σωματικά την πρόεδρο με αποτέλεσμα να επέμβει η δύναμη ασφαλείας της προέδρου» υποστήριξε η Vitia.

Βίαιη συμπεριφορά

Ο εκπρόσωπος της Osmani, Bekim Kupina, επέκρινε την «αλαζονική και βίαιη συμπεριφορά του προσωπικού του αεροδρομίου», προσθέτοντας ότι η διαμάχη ήταν «άνευ προηγουμένου και δεν έχει συμβεί ποτέ σε κανένα ταξίδι της προέδρου πουθενά στον κόσμο».
«Είναι σαφές ότι στην εν λόγω υπόθεση υπήρχε η επιθυμία να προκληθεί η αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και να προκληθεί επεισόδιο», είπε ο Kupina.

Τι λένε τα Σκόπια

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας επιβεβαίωσε ότι συνέβη το περιστατικό, αλλά έδωσε μια διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως μέλος του προσωπικού ασφαλείας της Osmani τράβηξε σωματικά ένα μέλος του προσωπικού του αεροδρομίου για να επιτρέψει στην Osmani να περάσει από τον έλεγχο χωρίς να σαρωθεί το τηλέφωνό της.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου μιάμιση ώρα μετά από αυτό το περιστατικό, τρεις Κοσοβάροι αξιωματούχοι ασφαλείας του Afrim Gashi, προέδρου του Κοινοβουλίου του Κοσόβου έφτασαν στο αεροδρόμιο και άρχισαν να απειλούν τους υπαλλήλους του αεροδρομίου, ρωτώντας ποιοι ήταν αυτοί που «προκάλεσαν πρόβλημα στην πρόεδρο».
Μάλιστα, οι πληροφορίες αυτές υποστηρίζουν πως ένας εκ των Κοσοβάρων αξιωματούχων ασφαλείας έσπρωξε αστυνομικό που ήταν στον έλεγχο επιβίβασης.

Διαψεύδουν οι Κοσοβάροι

Την καταγγελία αυτή διέψευσε το γραφείο του Gashi, λέγοντας πως οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν παρούσες μόνο για να ηρεμήσουν την κατάσταση και να επιλύσουν τη διαφορά που προέκυψε μεταξύ του προσωπικού της προέδρου Osmani και της ασφάλειας του αεροδρομίου.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, το οποίο ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Izet Mexhiti χαρακτήρισε «παρεξήγηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης