Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία σχεδιάζουν να προσλάβουν γυναίκες ως οδηγούς φορτηγών μετά τις δραματικές απώλειες και την επιστράτευση

Στην Ουκρανία σχεδιάζουν να προσλάβουν γυναίκες ως οδηγούς φορτηγών μετά τις δραματικές απώλειες και την επιστράτευση
Η έλλειψη οδηγών φτάνει περίπου το 30% ή περίπου 30 χιλιάδες άτομα
Μεταφορικές εταιρείες στην Ουκρανία, λόγω έλλειψης σε άνδρες, εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσλάβουν γυναίκες και αλλοδαπούς ως οδηγούς φορτηγών, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Διεθνών Οδικών Μεταφορέων της χώρας, Vladimir Balin, σημειώνοντας ότι η υλοποίηση αυτών των πρωτοβουλιών συνδέεται με κάποιες δυσκολίες.
«Όσον αφορά τις γυναίκες οδηγούς, όντως, εξετάζεται μια τέτοια διαδικασία, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο UNIAN.
Ο Balin πρόσθεσε ότι μια άλλη επιλογή για την επίλυση του προβλήματος της έλλειψης προσωπικού θα μπορούσε να είναι η προσέλκυση ξένων.
Ωστόσο, σημείωσε, αυτό συνεπάγεται ορισμένες νομικές δυσκολίες, αφού, για παράδειγμα, οι πολίτες ορισμένων χωρών πρέπει να λάβουν βίζα για να εισέλθουν στην Ευρώπη, κάτι που θα δημιουργήσει πρόσθετη επιβάρυνση στους εργοδότες.
Σύμφωνα με τον Balin, στις εταιρείες της Ένωσης Διεθνών Οδικών Μεταφορέων, η έλλειψη οδηγών φτάνει περίπου το 30% ή περίπου 30 χιλιάδες άτομα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι έλλειψη προσωπικού παρατηρείται και σε άλλους τομείς της οικονομίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται το εξαγωγικό δυναμικό και, κατά συνέπεια, να μειώνεται η ζήτηση για διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων.
«Από τον Μάιο, είχαμε σημαντική πτώση στην κίνηση των εξαγωγών και των εισαγωγών <...> Δεν υπάρχει αρκετό εξαγωγικό φορτίο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε άλλους συναφείς κλάδους δεν υπάρχουν αρκετοί ικανοί άντρες» εξήγησε, σημειώνοντας ότι, ωστόσο, η ζήτηση για διεθνή δρομολόγια λεωφορείων παραμένει και υπάρχει σημαντική έλλειψη οδηγών σε αυτόν τον τομέα.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Υπουργείου Υποδομών της Ουκρανίας Sergei Derkach είπε ότι το αναπτύσσει ένα πρόγραμμα για τη μαζική εκπαίδευση των γυναικών στην οδήγηση μεγάλων οχημάτων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη οδηγών μέσων μαζικής μεταφοράς τον Φεβρουάριο ήταν 30%, και τώρα μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν έλλειψη οδηγών λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ, καθώς και οδηγών μετρό, γι' αυτό έχουν αυξηθεί τα διαλείμματα των τρένων στο Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης