Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μπούρα στη Βουλή για τις υποκλοπές: Ήρθατε να κάνετε ξέπλυμα - Ήρθατε να κάνετε show

Κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μπούρα στη Βουλή για τις υποκλοπές: Ήρθατε να κάνετε ξέπλυμα - Ήρθατε να κάνετε show
Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα και η πράξη αρχειοθέτησης και να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα
Σε κλίμα αντεγκλήσεων εξελίχθηκε και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης απέρριψαν τα αιτήματα που είχαν υποβάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, "Νίκη") μετά το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών.
Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει να διαβιβαστεί το πόρισμα και η πράξη αρχειοθέτησης και να κληθούν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αχιλλέας Ζήσης, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα. Κατά της αποδοχής των αιτημάτων τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Υπέρ της αποδοχής των αιτημάτων τάχθηκαν, με την ψήφο τους, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η έκτακτη συνεδρίαση ξεκίνησε με επεισόδιο ανάμεσα στην Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Θανάση Μπούρα, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να μιλά για ξέπλυμα και τον πρόεδρο της Επιτροπής να την κατηγορεί για σόου.
Ο διάλογος Κωνσταντοπούλου – Μπούρα:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Είναι ξεκάθαρο ότι δρομολογείται από την κυβέρνηση απόπειρα βίαιου και γρήγορου κλεισίματος της επιτροπής. Θέλουμε άπλετο χρόνο να τοποθετηθούμε".
Θανάσης Μπούρας: "Η διαδικασία τέθηκε και εγκρίθηκε".
Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Ήρθατε να κάνετε ξέπλυμα".
Θ. Μπούρας: "Θα δοθεί επιπλέον χρόνος αλλά σήμερα συζητάμε τα αιτήματα σας και όχι την ουσία της υπόθεσης".
Ζ. Κωνσταντοπουλου: "Θέλω τον λόγο".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης