Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράδοξο – Περιορίζεται η δυναμική του Trump –Rassmussen: Μειώνεται η διαφορά από την Kamala Harris, από 7% σε 5%

Παράδοξο – Περιορίζεται η δυναμική του Trump –Rassmussen: Μειώνεται η διαφορά από την Kamala Harris, από 7% σε 5%
Η έρευνα διεξήχθη στις 24-25 Ιουλίου και 28-31 Ιουλίου σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο Donald Trump προηγείται της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Kamala Harris, με τη δυναμική του όμως να βαίνει μειούμενη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rasmussen.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 49% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να στηρίξει τον Trump στις προεδρικές εκλογές, ενώ το 44% τάσσεται υπέρ της Harris (σε προηγούμενη μέτρηση 50% υπέρ Trump έναντι 43% υπέρ Kamala).
Συνολικά το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε άλλον υποψήφιο.
Ένα άλλο 2% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα ψηφίσει.
Η έρευνα διεξήχθη στις 24-25 Ιουλίου και 28-31 Ιουλίου σε δείγμα 2.000 ψηφοφόρων.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Το Δημοκρατικό Κόμμα αρχικά είχε ανακοινώσει πως θα κατέβαινε στις προεδρικές εκλογές με υποψήφιο τον νυν πρόεδρο Joe Biden, αλλά μετά την αποτυχία του στο debate του Ιουνίου με αντίπαλο τον Trump, οι εκκλήσεις προς τον νυν αρχηγό του αμερικανικού κράτους να εγκαταλείψει την κούρσα έγιναν πιο δυνατές μεταξύ των Δημοκρατικών.
Στις 21 Ιουλίου, αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα και να υποστηρίξει τη Harris για το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί ο μεθοδικός Trump – Διαχείριση ήττας από Δημοκρατικούς

Παρά τις προσπάθειες της κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας να παρουσιάσει μία εικόνα ντέρμπι στις επερχόμενες εκλογές η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.
Ο Trump είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την προεδρία και αυτό το πιστοποιεί η Rasmussen η πλέον αντικειμενική εταιρεία του κλάδου, η μόνη που είχε προβλέψει τη νίκη Trump επί της Hillary Clinton
στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σε προηγούμενη έρευνα της εταιρεία τον Ιούλιο 2024 ο Trump είχε και πάλι προβάδισμα 7% συγκεντρώνοντας το 50% των ψήφων, έναντι 43% της Kamala Harris.
Η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ξεκάθαρα ανέλαβε να διαχειριστεί την ήττα των Δημοκρατικών, που κατά την τετραετή τους θητεία απέτυχαν παταγωδώς σε μία σειρά θεμάτων, όπως οικονομία, μεταναστευτικό, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Αφγανιστάν κ.α.
Από την άλλη ο Donald Trump έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα και δεσμεύτηκε να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία.
real_clear_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης