Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουγγαρία απομακρύνει υπηκόους της από τον Λίβανο – Szijjαrtο (ΥΠΕΞ): Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Η Ουγγαρία απομακρύνει υπηκόους της από τον Λίβανο – Szijjαrtο (ΥΠΕΞ): Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι όλοι ήταν ασφαλείς, τους προσφέρθηκε βοήθεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους

Σχετικά Άρθρα
Στον απόηχο της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου επικοινώνησε με συνολικά 165 Ούγγρους πολίτες που ζουν στον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες, προσφέροντάς τους κάθε βοήθεια για να φύγουν από τη χώρα.
Σε κοινή επιχείρηση με το Υπουργείο Άμυνας, 18 Ούγγροι πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους επέστρεψαν επιτέλους στην πατρίδα τους στην Ουγγαρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Péter Szijjártó την Πέμπτη (1/8/2024) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Όσο ανησυχητικό κι αν είναι αυτό για την Ευρώπη και τον κόσμο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή», έγραψε ο Szijjártó.
«Εκτός από το γεγονός ότι η Ουγγαρία ζητά ειρήνη σε όλα τα διεθνή φόρουμ και προσπαθεί να αποτρέψει την κλιμάκωση, η κυβέρνηση έχει πρωταρχικό καθήκον που υπερισχύει όλων των εκτιμήσεων:
να εγγυηθεί την ασφάλεια του ουγγρικού λαού», πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες, συνολικά 165 Ούγγροι πολίτες στον Λίβανο είχαν έρθει σε επαφή μέσω τηλεφώνου ή e-mail με αυτό το καθήκον κατά νου.
Μόλις επιβεβαιώθηκε ότι όλοι ήταν ασφαλείς, τους προσφέρθηκε βοήθεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια, η οποία παρασχέθηκε από τα αεροσκάφη των Ουγγρικών Αμυντικών Δυνάμεων, είπε ο Szijjártó, προσθέτοντας ότι 18 Ούγγροι πολίτες, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά και άμεσοι συγγενείς αυτών των ουγγρικών οικογενειών, εκμεταλλεύτηκαν αυτή την ευκαιρία.
«Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη επιχείρηση αυτού του τύπου που πραγματοποιήσαμε στην περιοχή, επομένως, σύμφωνα με πάγια πρακτική, ενημερώσαμε επίσης τους συμμάχους μας για την ουγγρική επιχείρηση και τους υποδείξαμε ότι μπορούμε να παράσχουμε βοήθεια για τον επαναπατρισμό τους. πολίτες», έγραψε ο υπουργός.
Ο Szijjártó είπε επίσης ότι ως αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών, ένα αεροπλάνο των Ουγγρικών Αμυντικών Δυνάμεων μόλις έφυγε από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου με 18 Ούγγρους και 11 ξένους υπηκόους, μεταξύ των οποίων πέντε Τσέχοι, ένας Γάλλος και ένας Σλοβάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης