Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη - βόμβα: Ποιοι... «κύκλοι» ζήτησαν 100 εκατομμύρια δολάρια από τον Elon Musk για την ανατροπή του Maduro

Αποκάλυψη - βόμβα: Ποιοι... «κύκλοι» ζήτησαν 100 εκατομμύρια δολάρια από τον Elon Musk για την ανατροπή του Maduro
Την ιδέα της χρηματοδότησης της επιχείρησης για την ανατροπή του Maduro υποστήριξε ο Erik D. Prince, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικής ασφάλειας στον κόσμο, Blackwater
Σχετικά Άρθρα
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος της Tesla Elon Musk κλήθηκε να παράσχει 100 εκατομμύρια δολάρια για την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας Nicolas Maduro.
Το αίτημα προήλθε από κύκλους με επιρροή που ενδιαφέρονται να αλλάξουν την κυβέρνηση στη Βενεζουέλα και δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.
Την ιδέα της χρηματοδότησης της επιχείρησης για την ανατροπή του Maduro υποστήριξε ο Erik D. Prince, ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικής ασφάλειας στον κόσμο, Blackwater.
Ο Prince, γνωστός για τις πολυάριθμες συμβάσεις του με κυβερνήσεις και στρατιωτικές δομές, ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να αναλάβει την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Η Blackwater, που ιδρύθηκε από τον Prince, είναι ευρέως γνωστή για τη συμμετοχή της σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.
Η εταιρεία έχει εμπλακεί σε μια σειρά από σκάνδαλα που σχετίζονται με παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη χρήση υπερβολικής βίας, κάτι που ωστόσο δεν την εμποδίζει να διατηρήσει τη θέση της στη διεθνή αγορά υπηρεσιών ασφαλείας.

Υπάρχει beef...

Οι δύο άντρες πάντως είναι γνωστοί για τη μεγάλη τους διαμάχη η οποία μάλιστα περιέχει και πρόσκληση για αναμέτρηση σε... ρινγκ.
Χθες 1/8, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro ανταπέδωσε τα πυρά του Elon Musk στην εθνική τηλεόραση, προκαλώντας τον δισεκατομμυριούχο, ακόμα για για… πόλεμο.
Αυτό έρχεται καθώς ο Musk είπε στο X νωρίτερα αυτήn την εβδομάδα ότι οι προεδρικές εκλογές της χώρας ήταν μια «παρωδία» γεμάτη εκλογική νοθεία.
Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας, πιστό στον Maduro και στο κυβερνών κόμμα, τον ανακήρυξε νικητή των εκλογών της Κυριακής με περίπου 51% των ψήφων.
Αυτή η ανακοίνωση ήρθε παρά τα πολλά exit poll που έδειχναν ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης μπορεί να ήταν ο πραγματικός νικητής.
Έκτοτε έχει ξεσπάσει αναταραχή στους δρόμους της πόλης.
«Μεγάλη εκλογική νοθεία από τον Maduro», έγραψε ο Musk στο X τη Δευτέρα (29/7/2024).
Επικαλούμενος πολλά exit polls, ο Musk χαρακτήρισε τις προεδρικές εκλογές στη χώρα «παρωδία».
«Maduro, φύγε!
Οι Βενεζουελάνοι επέλεξαν να τερματίσουν την κομμουνιστική δικτατορία.
Τα δεδομένα αναγγέλλουν μια συντριπτική νίκη της αντιπολίτευσης και ο κόσμος σας περιμένει να αναγνωρίσετε την ήττα μετά από χρόνια σοσιαλισμού, μιζέριας, παρακμής και θανάτου», δήλωσε ο Musk σε άλλη ανάρτηση.
Μετά τη σειρά αναρτήσεων του Musk στο X, το τουρκικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Anadolu Agency ανέφερε μια εθνική τηλεοπτική εκπομπή όπου ο Maduro προκάλεσε τον Musk σε μια μάχη:
Θέλεις να πολεμήσουμε; Ας το κάνουμε.
Elon Musk, είμαι έτοιμος».
Δεν σε φοβάμαι.
Ας πολεμήσουμε, όπου θέλεις», τόνισε ο Maduro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης