Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ισχυρά κέρδη για την Exxon Mobil το β' τρίμηνο 2024 – Πτώση στη Chevron

ΗΠΑ: Ισχυρά κέρδη για την Exxon Mobil το β' τρίμηνο 2024 – Πτώση στη Chevron
Η Chevron γνωστοποίησε επίσης ότι θα μεταφέρει την έδρα της εταιρείας από το Σαν Ραμόν της Καλιφόρνια, στο Χιούστον
Σχετικά Άρθρα
Κέρδη-μαμούθ κατέγραψε και το β' τρίμηνο του 2024 η Exxon Mobil, με το ποσό να αυξάνεται στα 9,2 δισεκ. δολάρια, έναντι 7,9 δισεκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα για την κολοσσιαία ενεργειακή εταιρεία των ΗΠΑ ανήλθαν σε 93,1 δισεκ. δολάρια, από 82,9 δισεκ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι βελτιωμένες οικονομικές επιδόσεις οφείλονται στην παραγωγή ρεκόρ τόσο στη Γουιάνα όσο και στην περιοχή Πέρμιαν, η οποία αντιστάθμισε τις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και καυσίμων, δήλωσε η οικονομική διευθύντρια Kathryn Mikells.
Η Exxon αύξησε την ετήσια πρόβλεψή της για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες στα 28 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τα 23 έως 25 δισ. δολάρια που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.
Τέλος, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου το β' τρίμηνο 2024 αυξήθηκε κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ή 574.000 bpd, συμπεριλαμβανομένης της προστιθέμενης συνεισφοράς της Pioneer.

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία των ΗΠΑ, τη Chevron, ανακοίνωσε κέρδη 4,4 δισεκ. το β' τρίμηνο του έτους έναντι 6 δισεκ. ένα χρόνο πριν.
Ο τζίρος, σε αντίθετο κλίμα, αυξήθηκε στα 51,2 δισεκ. για το τρίμηνο, από 48,9 δισεκ. δολάρια το β' τρίμηνο του 2023.
Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει ότι η παραγωγή πετρελαίου αυτό το τρίμηνο θα υποχωρήσει και ότι η διύλιση θα υποφέρει από τις διακοπές λειτουργίας σε δύο διυλιστήρια στην Καλιφόρνια.
Η Chevron γνωστοποίησε επίσης ότι θα μεταφέρει την έδρα της, από το Σαν Ραμόν της Καλιφόρνια, όπου γεννήθηκε πριν από 145 χρόνια ως Pacific Coast Oil, στο Χιούστον. Η εταιρεία αμφισβητεί σφοδρά τους κρατικούς κανονισμούς για τις δραστηριότητες παραγωγής και διύλισης πετρελαίου στην πολιτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης