Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 μηνών – Μαζικό ξεπούλημα

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 17 μηνών – Μαζικό ξεπούλημα
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ξαφνικά οι επενδυτές στις ΗΠΑ είδαν ότι η FED έχει καθυστερήσει να μειώσει τα επιτόκια. Χθες το κατάλαβαν, τόσο καιρό δεν είχαν αντιληφθεί κάτι. Μας δουλεύουν προφανώς. Άσχημα τα μάκρο βέβαια που δημοσιεύτηκαν. Στη Wall Street όμως, πολλές αποτιμήσεις ήταν στη στρατόσφαιρα για να μην πούμε ότι την είχαν ξεπεράσει. Αν αρχίσει να υποχωρεί ο τεχνολογικός κλάδος προφανώς και τα δικά μας χαρτιά, όσο ελκυστικά και να είναι κάποια δε θα μείνουν ανεπηρέαστα.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δεν είναι καλή. Το Ισραήλ με τον πόλεμο που έχει κηρύξει κινδυνεύει να οδηγήσει όλη την περιοχή σε περιπέτειες. Μέχρι πρόσφατα είχε πολλούς υποστηρικτές, αλλά νομίζουμε ότι έχει παρατραβήξει το σχοινί. Βαριά η πτώση των αγορών σήμερα και εμείς χάσαμε και το ποσοστό που δε χάσαμε χθες. Εξαιρετικά τα νούμερα των τραπεζών, αλλά πέσαμε στην περίπτωση.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από την αρχή της χρονιάς και όχι μόνο. Ουσιαστικά το -2,95% ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των τελευταίων 17 μηνών περίπου. Καλός και ο τζίρος, ενώ προκλήθηκε πανικός ειδικά στις τάξεις των μικροεπενδυτών, οι οποίοι ζητούσαν μία συμβουλή από τους επαγγελματίες.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Αν είχες σήμερα μετοχή που έχασε λίγο ήσουν τυχερός. Να παρακολουθείς όλη τη συνεδρίαση και να μη βλέπεις πράξη με θετικό πρόσημο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι κάτι που δεν ξέρουμε αν το έχουμε ξαναδεί, αλλά είναι ένα τρομερό στατιστικό. Συνολικά οι ανοδικές μετοχές ήταν 10. Θα τις αναφέρουμε για να αποδώσουμε τιμές: Mermeren, Ξυλεμπορία (πρ.), Premia, Δρομέας, Τρ.Ελλάδος, ΟΛΠ, Dimand, Ιατρικό Αθηνών, Enersoft και Έλτον.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη βουτιά σήμερα. Εκεί έχουν τις μεγάλες θέσεις οι ξένοι, αυτές θα είναι μεταξύ των μετοχών που θα πουλήσουν πρώτα, αν χρειαστεί να αυξήσουν ρευστότητα. Έτσι τα ισχυρά αποτελέσματα και οι αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων πέρασαν σε δεύτερη μοίρα. Απώλειες 4,85% για ΠΕΙΡ, στο -3μ81% η ΕΤΕ, στο -3,78% η ΑΛΦΑ και στο -3,72% η ΕΥΡΩΒ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Στα ύψη προχθές λόγω ανησυχιών για την ένταση στη Μέση Ανατολή, βουτιά σήμερα, λόγω ανησυχιών για ύφεση.

COCA COLA: Θα γίνει μία αξιόλογη εκποίηση μετοχών στις 2 Σεπτεμβρίου από τη doValue. Θα εκποιηθούν 12.900 μετοχές της εταιρείας, οι οποίες δεν είναι και λίγες για τον όγκο που κάνει η μετοχή συνήθως.

CENERGY: Ετοιμάζει εργοστάσιο στις ΗΠΑ, αλλά ακόμα δεν το έχει φτιάξει. Υποχώρησε 4,83% και έκλεισε στα 9,45 ευρώ.

JUMBO: Χαμηλό 7,5 μηνών περίπου και ακουμπάει καλή στήριξη. Θα μπορέσει να κρατηθεί; Αν βοηθήσουν οι ξένες αγορές, ναι.

AEGEAN: Κινδυνεύει να χαλάσει για τα καλά το διάγραμμα. Κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών και κάτω από μία σημαντική πλαγιοανοδική στήριξη, αλλά η τελευταία για να πούμε ότι διασπάστηκε θέλει λίγες συνεδριάσεις ακόμα.

ΕΧΑΕ: Θετικό νέο η ένταξη σε watch list από S&P DJI. Είχε πει πρόσφατα η διοίκηση πως δεν ήταν πλέον στο χέρι της αλλά στο χέρι των οίκων και ως διοίκηση της ΕΧΑΕ, είχε κάνει όλα όσα έπρεπε. Το νέο βέβαια έπεσε σε κακή μέρα. Στα 4,6350 ευρώ και στο -3,03%.

ΕΚΤΕΡ: Την πίεσαν και αυτή και έχασε 5,19%.

FIERATEX: Το έδειξε ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε με καθυστέρηση, με τα σχόλια του ορκωτού και φυσικά τη μη επιστροφή της μετοχής στο Χ.Α.. Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλό Καλοκαίρι!
Η στήλη επιστρέφει 19 Αυγούστου.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης