Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με νέο ολέθριο λάθος της Μυστικής Υπηρεσίας - Αποκαλύφθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά της Harris με θανάσιμη βόμβα

Σάλος με νέο ολέθριο λάθος της Μυστικής Υπηρεσίας - Αποκαλύφθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά της Harris με θανάσιμη βόμβα
Μόλις έξι μέτρα μακριά από μια αυτοσχέδια βόμβα βρέθηκε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2021
Μετά τις τραγικές παραλείψεις της στην απόπειρά δολοφονίας του Donald Trump στις 13/7 η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ αποκαλύφθηκε ότι είχε διαπράξει ολέθρια λάθη στο πρόσφατο παρελθόν, και πιο συγκεκριμένα όταν κλήθηκε να προστατεύσει τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου στις 6 Ιανουαρίου 2021.
Πρόκειται για την ημέρα κατά την οποια εκτυλίχθηκαν οι μεγάλες ταραχές και η εισβολή στο Καπιτώλιο από ακραίους συντηρητικούς Αμερικανούς.
Πιο συγκεκριμένα, το ABC News επικαλείται μια αναφορά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία η Kamalla Haris, τότε υποψήφια για αντιπρόεδρος, βρισκόταν λίγα βήματα μακριά από μια αυτοσχέδια βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε θάμνους μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών.
«Η Harris, επιβαίνοντας σε ένα τεθωρακισμένο όχημα με την αυτοκινητοπομπή της, μπήκε στο κτίριο του Δημοκρατικού Κόμματος σε απόσταση έξι μέτρων από την αυτοσχέδια βόμβα», αναφέρει το δημοσίευμα σύμφωνα με την έκθεση πληροφοριών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συσκευή ανακαλύφθηκε μία ώρα και 40 λεπτά μετά την είσοδο της αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο κτίριο.
Οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας χρειάστηκαν άλλα 10 λεπτά ολόκληρα για να απομακρύνουν αξιωματούχο.
Νωρίτερα, η Γερουσία των ΗΠΑ διεξήγαγε τη δική της έρευνα για την εισβολή στο Καπιτώλιο και δημοσίευσε μια έκθεση με βάση τα πορίσματά της, που εξήγαγε συμπεράσματα για τις ταραχές εντός κι εκτός του Καπιτωλίου.
Μετά το περιστατικό, εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στο στόχαστρο των αξιωματικών επιβολής του νόμου, καθώς τουλάχιστον 500 άτομα συνελήφθησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης