Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποθέωση για Meloni: Η μετανάστευση στην Ιταλία μειώθηκε κατακόρυφα τους πρώτους επτά μήνες του 2024 – Αποσυμφόρηση και στη Λαμπεντούζα

Αποθέωση για Meloni: Η μετανάστευση στην Ιταλία μειώθηκε κατακόρυφα τους πρώτους επτά μήνες του 2024 – Αποσυμφόρηση και στη Λαμπεντούζα
Ο αριθμός των ασυνόδευτων αλλοδαπών ανηλίκων που φθάνουν στην Ιταλία παρουσιάζει επίσης μείωση
Σχετικά Άρθρα
Η παράνομη μετανάστευση από τη Μεσόγειο προς την Ιταλία μειώθηκε τους πρώτους επτά μήνες του 2024.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας παρέχει καθημερινές ενημερώσεις για τις αφίξεις μεταναστών στον ιστότοπό του.
Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024, συνολικά 33.556 παράτυποι μετανάστες είχαν φτάσει στη χώρα μέσω της Μεσογείου.
Το 2023, την ίδια περίοδο, 89.165 άτομα μπήκαν παράνομα στην Ιταλία.
Το 2022, οι αριθμοί ήταν 42.040.
Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές παράνομες διελεύσεις έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 62% σε σχέση με πέρυσι.
Στο νησί της Λαμπεντούζα, η αλλαγή στις αφίξεις μεταναστών είναι πιο έντονη.
Εκεί, οι παράνομες αφίξεις μειώθηκαν κατά 77%.
Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το μικρό νησί είχε 18.723 αφίξεις, έναντι 4.231 φέτος.
«Μας είπαν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αφίξεις σκαφών θα αυξάνονταν, αλλά χάρη στις διαρθρωτικές μεταναστευτικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Meloni, η καμπύλη, που ήδη πέφτει από τον περασμένο Οκτώβριο, έχει σταθεροποιηθεί και συνέχισε να πέφτει», δήλωσε η Sara Kelany, επικεφαλής του Immigration with Meloni's Brothers of Italy Party.
Μετά από χρόνια «κατά τα οποία η αριστερά κατέστρεψε τις μεταναστευτικές πολιτικές της Ιταλίας στο όνομα ενός καλοπροαίρετου μεταναστευτικού, σήμερα αυτή η κυβέρνηση πέτυχε επιτέλους τον στόχο, υπερασπίζοντας τα σύνορα, παλεύοντας κατά των εμπόρων ανθρώπων και συνεργαζόμενη με τις χώρες προέλευσης και αναχώρησης».
Ο αριθμός των ασυνόδευτων αλλοδαπών ανηλίκων που φθάνουν στην Ιταλία παρουσιάζει επίσης μείωση.
Ενώ το πλήρες έτος του 2023 σημειώθηκαν 18.820 τέτοιες αφίξεις, μόνο 4.188 ανήλικοι έχουν καταγραφεί τους πρώτους επτά μήνες του 2024.

Σε θετική βάση πλέον το μεταναστευτικό

Αν συνεχιζόταν αυτή η τάση, το ετήσιο σύνολο για το 2024 θα ήταν περίπου 7.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι.
Η αναμενόμενη αύξηση των διελεύσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους φάνηκε να είναι πιο ήπια από ό,τι αναμενόταν.
Συνήθως, το καλοκαίρι παρέχει πιο ευνοϊκές συνθήκες για θαλάσσιες διελεύσεις, με τον καλό καιρό να ωφελεί τους λαθρεμπόρους.
Τον Ιούνιο του 2023, 15.164 άτομα έφτασαν στην Ιταλία, ενώ τον ίδιο μήνα ένα χρόνο αργότερα σημειώθηκαν μόλις 4.902 αφίξεις.
Η τάση συνεχίστηκε τον Ιούλιο, με μόλις 7.465 παράνομες διελεύσεις τον Ιούλιο του 2024 σε σύγκριση με 23.404 που καταγράφηκαν το 2023.
Οι περισσότεροι μετανάστες που φτάνουν στην Ιταλία προέρχονται από το Μπαγκλαντές (21%), τη Συρία (15%) και την Τυνησία (13%).
Σε συνέντευξή της σε περιοδικό, η Meloni αναφέρθηκε στο Σχέδιο Mattei ως βάση της επιτυχίας.
Το χαρακτήρισε «ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που προσδιορίζει ορισμένους ακριβείς τομείς παρέμβασης στους οποίους η Ιταλία μπορεί να συνεισφέρει».
Η Ιταλία θα επενδύσει δισεκατομμύρια στην Αφρική με την ελπίδα να αντιμετωπίσει τη μαζική μετανάστευση στις ρίζες της, μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης