Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά συστήματα αεράμυνας για την προστασία υποδομών - Ο ρόλος της Ουκρανίας και ο φόβος για τη… Ρωσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά συστήματα αεράμυνας για την προστασία υποδομών -  Ο ρόλος της Ουκρανίας και ο φόβος για τη… Ρωσία

Tο Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς συστημάτων αεράμυνας

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου αναζητά συστήματα αεράμυνας που μπορούν να προστατεύουν κρίσιμες υποδομές.
Αυτό έγινε γνωστό κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής.
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συστημάτων αεράμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς συστημάτων αεράμυνας που αναπτύσσονται και κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Επίσης, σύμφωνα με τον Luke Pollard, το Ηνωμένο Βασίλειο διερευνά ταυτόχρονα το πρόγραμμα STORM, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας για το Ηνωμένο Βασίλειο.
«Το Υπουργείο Άμυνας επανεξετάζει τις δυνατότητες αεράμυνας και τη συμβολή του στην ευρύτερη εθνική άμυνα ως μέρος της Στρατηγικής Αμυντικής Αναθεώρησης (SDR) και συνεργάζεται στενά με άλλα κυβερνητικά τμήματα για να βοηθήσει στο σχεδιασμό του μελλοντικού συστήματος», είπε ο Pollard.
Σημείωσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο διέθετε ήδη συστήματα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τη χώρα από μαζικές επιθέσεις με drone και πυραύλους κρουζ, αλλά σημείωσε ότι αυτά τα μέσα δεν ήταν αρκετά για να προστατεύσουν κρίσιμες υποδομές από βαλλιστικούς πυραύλους.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυτήν τη στιγμή ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για να αντιμετωπίσει την αεροπορική και πυραυλική απειλή που αντιμετωπίζουμε.
Αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε, αεροσκάφη Typhoon σε ετοιμότητα ταχείας αντίδρασης, αντιτορπιλικά τύπου 45, επίγειες αντιαεροπορικές άμυνες μικρής και μεσαίας εμβέλειας και πολλά κρίσιμα στοιχεία», πρόσθεσε.
Μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στην Ουκρανία και προσπαθεί να προετοιμάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις του για νέες απειλές.
Δεδομένου ότι το κράτος βρίσκεται σε νησί, τα συστήματα αεράμυνας αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη για την εξασφάλιση της ασφάλειας.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος STORM, η κυβέρνηση αναζητά επίσης συστήματα ικανά να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς.
Το πρώτο βήμα ήταν η αγορά ευρωπαϊκών πυραύλων Aster 30 Block 1 NT για τον οπλισμό των αντιτορπιλικών πυραύλων Type 45.
Το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσετε επίγεια συστήματα που λειτουργικά είναι παρόμοια με το αμερικανικό Aegis Ashore για να διασφαλιστεί ότι η περιοχή προστατεύεται συνεχώς από τέτοιες απειλές.
Να θυμίσουμε τέλος ότι ο βρετανικός στρατός είχε χρησιμοποιήσει όπλα λέιζερ στο θωρακισμένο όχημα Wolfhound για πρώτη φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης