Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμες για νέα αιματηρή επέμβαση στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Αναδιάταξη δυνάμεων υπόσχεται το Πεντάγωνο στο Ισραήλ

Έτοιμες για νέα αιματηρή επέμβαση στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ - Αναδιάταξη δυνάμεων υπόσχεται το Πεντάγωνο στο Ισραήλ
Nα αυξήσουν την υποστήριξή τους στην άμυνα του Ισραήλ υπόσχονται οι ΗΠΑ μέσω Πενταγώνου
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ θα ανασυντάξει τις δυνάμεις στη Μέση Ανατολή με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει υποστήριξη στην άμυνα του Ισραήλ σε περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης με το Ιράν, διαμηνύει η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Sabrina Singh σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η Singh είπε ότι το Πεντάγωνο «έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει δυνάμεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για να ανταποκριθεί σε απειλές για την εθνική ασφάλεια».

1000w_q95.webp
Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh

«Ως αποτέλεσμα, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin θα διατάξει ορισμένες αλλαγές στη στάση της δύναμης για να ενισχύσει την ασφάλεια των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, να αυξήσει την υποστήριξη για την άμυνα του Ισραήλ και να διασφαλίσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν σε μια εξελισσόμενη κρίση», εξήγησε η εκπρόσωπος του Αμερικανικού ΥΠΑΜ.
Σύμφωνα με την Singh, ο ΥΠΑΜ Austin, σε συνομιλία με τον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, τον ενημέρωσε για πρόσθετα μέτρα που λαμβάνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, «συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της ισορροπίας δυνάμεων τώρα και στο μέλλον».
Επιπλέον, ο Austin, σε συνομιλία με τον Ισραηλινό ομόλογό του, τόνισε ότι η κλιμάκωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή «δεν είναι αναπόφευκτη» και ότι τα κράτη της περιοχής «θα ωφεληθούν από την αποκλιμάκωση» των εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης