Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το AfD στην αντεπίθεση απαιτεί έρευνα: Η Γερμανία εξέδωσε παράνομες βίζες σε μετανάστες, υπόλογη η Baerbock

Το AfD στην αντεπίθεση απαιτεί έρευνα: Η Γερμανία εξέδωσε παράνομες βίζες σε μετανάστες, υπόλογη η Baerbock

Οι ανακριτές ισχυρίζονται ότι ελέγχουν εκατοντάδες περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένων καταχωρήσεων

Σχετικά Άρθρα
Το δεξιό κόμμα AfD στη Γερμανία ζήτησε να διεξαχθεί επίσημη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε παράνομες βίζες σε Αφγανούς, Σύρους και Τούρκους με πλαστά έγγραφα.
«Υπό την Annalena Baerbock, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών έχει υποβαθμιστεί σε υπηρεσία μετανάστευσης και λαθρεμπορίου.
Χιλιάδες μετανάστες εισήχθησαν λαθραία στη Γερμανία σε εσκεμμένη καταστρατήγηση του νόμου», δήλωσε η κοινοβουλευτική ηγέτης του AfD, Alice Weidel.
Είπε ότι η «συστηματική κατάχρηση» προκαλούσε «σοβαρή ζημιά στη Γερμανία και έθετε σε κίνδυνο την εσωτερική ασφάλεια» και ζήτησε η Baerbock να «απομακρυνθεί αμέσως από το αξίωμα», αναφέρει η Junge Freihet.
Πιο συγκεκριμένα μια έρευνα του περιοδικού Cicero διαπίστωσε ότι το γραφείο εξωτερικών της Baerbock προέτρεψε τους διπλωμάτες στις γερμανικές πρεσβείες να κάνουν με ευκολία την έκδοση βίζας για Αφγανούς, Σύρους και Τούρκους, ακόμη κι αν είχαν υποψίες για πλαστά έγγραφα, παραμερίζοντας σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια.
Αυτό μπορεί να επέτρεψε ακόμη και σε Πακιστανούς πράκτορες να εισέλθουν στη Γερμανία.
Μία υπόθεση αφορούσε επταμελή οικογένεια.
Η μητέρα και τα τέσσερα παιδιά είχαν ήδη πετάξει στη Γερμανία, αλλά προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με τον πατέρα και τον φερόμενο γιο, που βρίσκονταν ακόμη στο Αφγανιστάν.
Ο γιος μιλούσε Φαρσί με πακιστανική και όχι αφγανική προφορά και ο πατέρας φαινόταν «υψηλά μορφωμένος, σχεδόν στρατιωτικός», παρότι ισχυριζόταν ότι ήταν κουρέας.
Η πρεσβεία έγραψε στο Βερολίνο, λέγοντας:
«Ο κύριος χαρακτήρας και η οικογένεια θα μπορούσαν να είχαν αφγανικές ταυτότητες.
Υπάρχει ισχυρή υποψία ότι πρόκειται για μια υπόθεση που σκηνοθετήθηκε από τις πακιστανικές αρχές».
Εκτός από αυτή την υπόθεση, το Schengen.News αναφέρει ότι πολλοί άλλοι Σύροι, Αφγανοί και Τούρκοι έχουν εισέλθει στη Γερμανία χρησιμοποιώντας αμφίβολα έγγραφα και αρκετοί έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για άσυλο.
Οι ανακριτές ισχυρίζονται ότι ελέγχουν εκατοντάδες περιπτώσεις μη εξουσιοδοτημένων καταχωρήσεων και ότι εξετάζουν όλες τις προηγούμενες αποφάσεις που επέτρεπαν την είσοδο αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα.
Ωστόσο, μέχρι σήμερα η υπουργός ήταν ιδιαίτερα επιλεκτική στις απαντήσεις της στον Τύπο.
Το Apollo News αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε εργοστάσιο κατασκευής δεξαμενών στο Flensburg, η Baerbock απάντησε διστακτικά όταν ρωτήθηκε για το σκάνδαλο, χωρίς συγκεκριμένα να αρνηθεί τις κατηγορίες.
«Έχω σημειώσει το γεγονός ότι έχει ήδη υπάρξει κάποια αναφορά, όπου έχουμε ήδη καταστήσει πολύ σαφές ότι όσον αφορά τις διαδικασίες έκδοσης βίζας, η καθιερωμένη πρακτική είναι φυσικά σύμφωνη με το νόμο», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης