Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόμβα Βαγγέλη Μαρινάκη: Ετοιμάζει τον Γιάννη Μώραλη για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ - Όλο το παρασκήνιο στο BN

Βόμβα Βαγγέλη Μαρινάκη: Ετοιμάζει τον Γιάννη Μώραλη για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ - Όλο το παρασκήνιο στο BN
Η έλευση Μώραλη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξεκλειδώσει κάποιες δυνάμεις από όλους τους χώρους και να στηριχτεί από τον Ολυμπιακό
Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς ετοιμάζεται μία νέα υποψηφιότητα που θα αλλάξει σημαντικά την πορεία των εσωκομματικών εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στέλεχος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ σκέφεται πολύ σοβαρά στην κάθοδό του στην εσωκομματική διαδικασία για να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία στο κόμμα.

Ο Μαρινάκης στήριξε Ανδρουλάκη αλλά μέχρι ενός σημείου

Την υποψηφιότητά του στηρίζει πολύ το εκδοτικό και επιχειρηματικό κέντρο Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο κ. Μαρινάκης είχε στηρίξει αρκετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη αλλά εν μέρει ήρθε κοντά και με τον Στέφανο Κασσελάκη.
Θεωρεί, λένε αξιόπιστες πηγές, ότι στην Κεντροαριστερά πρέπει να βρεθεί μία υποψηφιότητα να ενώσει τα δύο κόμματα.
Ο Ανδρουλάκης δεν τραβάει, έχει αναμετρηθεί στο πολιτικό σύστημα 2 φορές σε εθνικές εκλογές και μία σε ευρωεκλογές και έδειξε ότι έχει πλαφόν στις δυνατότητές του. Κοινώς δεν για τραβάει για να πάει το κόμμα στην 1η θέση.
Από την άλλη και ο Στέφανος Κασσελάκης υποπέφτει σε διαρκή λάθη στρατηγικής και ουσίας και δεν φαίνεται να μπορεί να ανατάξει το χώρο.

Είναι η αντιπολίτευση του Μητσοτάκη

Επίσης, είναι δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας από φιλικά διακείμενος προς την κυβέρνηση κινείται πλέον εχθρικά.
Είτε μέσω του εκδοτικού του ομίλου, όπου το κανάλι Μega και NEA-ΒΗΜΑ επικρίνουν σφόδρα την κυβέρνηση, είτε μέσω του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού.
H αιτία είναι διότι ο επιχειρηματίας βρέθηκε να παρακολουθείται από την ΕΥΠ και έπεσε και θύμα του Predator.
Από την στιγμή που αντιπολίτευση στη χώρα απέναντι στον Μητσοτάκη δεν υπάρχει, ο εκδοτικός όμιλος κάνει ότι μπορεί αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.
Τώρα, όμως, φαίνεται ότι υπάρχει και πρόταση για υποψηφιότητα που θα συγκεντρώσει αρκετό κόσμο.
Ο Γιάννης Μώραλης, είναι υιός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και δεξιού χεριού του Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι ένας πετυχημένος δήμαρχος που έχει ευρεία αποδοχή και από δεξιούς και από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό άλλωστε στην δημαρχία στηρίχτηκε πολύ από όλα τα κόμματα.

Στήριξη από χιλιάδες φιλάθλους του Ολυμπιακού

Μεγάλη βάση στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει.
Αλλά και ο Χάρης Δούκας, ο δήμαρχος Αθηναίων επίσης δεν έχει βάση και πυρήνες παρόλα αυτά είναι ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.
Το σίγουρο είναι ότι η έλευση Μώραλη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξεκλειδώσει κάποιες δυνάμεις από όλους τους χώρους και να στηριχτεί από τον Ολυμπιακό που διαθέτει χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια οπαδούς.
Άλλωστε και την δημαρχία στον Πειραιά με την στήριξη του κόσμου του Ολυμπιακού την κέρδισε τότε από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.
Η πιθανή εμπλοκή, πάντως, του πανίσχυρου επιχειρηματικού και εκδοτικού κέντρου στο ΠΑΣΟΚ μέσα από την στήριξη του Γ. Μώραλη μπορεί να δημιουργήσει πολλές ακυρώσεις υποψηφιοτήτων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης