Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρίσι 2024: Η Βραζιλιάνα που ταπείνωσε τη woke υποκουλτούρα των Ολυμπιακών Αγώνων – Η απάντηση στην παρωδία της έναρξης

Παρίσι 2024: Η Βραζιλιάνα που ταπείνωσε τη woke υποκουλτούρα των Ολυμπιακών Αγώνων – Η απάντηση στην παρωδία της έναρξης
«Ο Ιησούς είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή»
Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι αντιμετωπίζουν βάναυση απαγόρευση των χριστιανικών συμβόλων, παρά την τελετή έναρξης που χαρακτηρίστηκε από μια προφανή παρωδία παραποίησης ενός χριστιανικού συμβόλου, του Μυστικού Δείπνου.
Την Τετάρτη (31/7/2024), η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανάγκασε τον Βραζιλιάνο σέρφερ João Chianca να αφαιρέσει μια εικόνα του Χριστού του Λυτρωτή από τη σανίδα του.
«Ο πίνακας δεν επιτρέπεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή ο Χριστός είναι θρησκευτική φιγούρα», ανάρτησε ο αθλητής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν και η ανάρτηση αφαιρέθηκε λίγο αργότερα.
«Οι Αγώνες έχουν αυστηρούς κανόνες και επικεντρώνονται στην απόλυτη ουδετερότητα».
Το άρθρο 50 του Ολυμπιακού Χάρτη ορίζει ότι «κανένα είδος πολιτικής, θρησκευτικής ή φυλετικής διαδήλωσης ή προπαγάνδας δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε Ολυμπιακό χώρο».
Αν και ο σέρφερ δεν κράτησε την ανάρτηση για πολύ, προκάλεσε αγανακτισμένες απαντήσεις από τους πολλούς followers του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Μια άλλη Βραζιλιάνα αθλήτρια, η Rayssa Leal, χρησιμοποίησε τη νοηματική γλώσσα για να παραθέσει ένα στίχο της Βίβλου και απέφυγε ευτυχώς να την καλέσουν για παραβίαση του Άρθρου 50 όταν κέρδισε το χάλκινο στο γυναικείο αγώνα skateboarding την περασμένη Κυριακή.
Έγραψε ιστορία στους αγώνες του 2021 στο Τόκιο, όταν έγινε η νεότερη Ολυμπιονίκης σε ηλικία 13 ετών.
Πήρε το χάλκινο στην ίδια διοργάνωση στους φετινούς αγώνες.
Λίγο πριν την παράστασή της, στράφηκε στις τηλεοπτικές κάμερες και είπε, στη νοηματική, έναν στίχο από το Ευαγγέλιο του Αγίου Ιωάννη:
«Ο Ιησούς είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή».



Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει με τις κινήσεις των χεριών της στην αρχή, μέχρι που κάποιος δημοσίευσε στα social media μια μετάφραση και η ανάρτηση έγινε viral.
«Όταν ήμουν πολύ μικρή, ονειρευόμουν να γίνω αθλήτρια skateboarder», είπε η Leal στους δημοσιογράφους την Κυριακή αφού πήρε το χάλκινο.
«Και εδώ είμαι, με ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο από τους Αγώνες.
Για άλλη μια φορά, δόξα τω Θεώ, κέρδισα ένα μετάλλιο.
Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης