Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περήφανος ο Macron για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Η Γαλλία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»

Περήφανος ο Macron για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων: «Η Γαλλία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»
«Νομίζω ότι η Γαλλία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Έδειξε το θάρρος της και το έκανε με την εγγενή καλλιτεχνική της ελευθερία» τόνισε ο πρόεδρος Macron
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι η Γαλλία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου, καταδικάζοντας παράλληλα, τις επιθέσεις προς τους καλλιτέχνες και ειδικότερα στον καλλιτεχνικό διευθυντή της τελετής, Thomas Jolly.
Ο Macron προέβη στις σχετικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε αθλητική εγκατάσταση κοντά στο Invalides.
«Οι Γάλλοι είναι περήφανοι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό. Νομίζω ότι η Γαλλία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Έδειξε το θάρρος της και το έκανε με την εγγενή καλλιτεχνική της ελευθερία», τόνισε σχετικά.
Δήλωσε μάλιστα «εξοργισμένος αλλά και λυπημένος» από τις αναφορές για απειλές κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και των καλλιτεχνών της παράστασης που ανέβασε.
«Εκφράζω την υποστήριξή μου σε όλους αυτούς. <...> Τίποτα δεν δικαιολογεί απειλές κατά των καλλιτεχνών. Το θάρρος του Jolly έχει ωφελήσει πολλούς ανθρώπους», εξήγησε.
Νωρίτερα, η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε επίσημη έρευνα για απειλές κατά του Jolly.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο RMC, ο καλλιτέχνης υπέβαλε καταγγελία για απειλές που έλαβε στα κοινωνικά δίκτυα που σχετίζονται με την «εσφαλμένα υποτιθέμενη ισραηλινή καταγωγή» και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό.
Κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου, προβλήθηκε μια προκλητική παρωδία του «Μυστικού Δείπνου» του Leonardo da Vinci.
Ο ίδιος ο Jolly υποστήριξε σε συνέντευξή του στα γαλλικά ΜΜΕ ότι δεν εμπνεύστηκε το έργο του da Vinci, ενώ οι διοργανωτές των Ολυμπιακών υποστήριξαν ότι ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε το δρώμενο από την «ελληνική μυθολογία», συγκεκριμένα ένα συμπόσιο στο οποίο συμμετείχει ο θεός του τρύγου Διόνυσος.
Αργότερα, η New York Post, επικαλούμενη πηγή στην οργανωτική επιτροπή, έγραψε ότι η Jolly ωστόσο «εμπνεύστηκε από το διάσημο έργο του Leonardo da Vinci για τη δημιουργία του δρώμενου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης