Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ατιμωρησία τέλος, στην πολιτική δολοφονιών και γενοκτονίας που ακολουθεί το Ισραήλ - Το Ιράν θα τιμωρήσει τον «αιμοδιψή» Netanyahu

Ατιμωρησία τέλος, στην πολιτική δολοφονιών και γενοκτονίας που ακολουθεί το Ισραήλ - Το Ιράν θα τιμωρήσει τον «αιμοδιψή» Netanyahu
Το Ισραήλ επιδιώκει μια πολιτική δολοφονιών εδώ και δεκαετίες, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MC Geopolicy consulting, και φαίνεται να μην επιθυμεί να την αλλάξει, αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι το «δικαίωμα» να προκαλεί ατιμώρητα εχθρούς «δεν λειτουργεί πια»
Η επί μακρόν πολιτική του Ισραήλ να σκοτώνει τους αντιπάλους του μεταξύ μαχητών στην Παλαιστίνη και τις γειτονικές χώρες «δεν έχει επιτύχει εξαιρετική επιτυχία και μπορεί να πετύχει ακόμη λιγότερη στο μέλλον», δήλωσε o Δρ Marco Carnelos, πρώην Ιταλός διπλωμάτης, σύμβουλος Μέσης Ανατολής των Πρωθυπουργών Prondi και Berlusconi, και Ειδικός Απεσταλμένος για τη Συρία και την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή στο Sputnik.
«Οι Ισραηλινοί πιστεύουν λανθασμένα ότι το διεκδικούμενο δικαίωμά τους να προκαλούν οποιονδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε θα τρομάξουν τους εχθρούς τους, φοβάμαι ότι αυτός ο λογισμός δεν λειτουργεί πια, αν λειτούργησε ποτέ», δήλωσε.

Το Ισραήλ επιδιώκει μια πολιτική δολοφονιών εδώ και δεκαετίες, σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MC Geopolicy consulting, και φαίνεται να μην επιθυμεί να την αλλάξει.

«Το μήνυμα είναι απλό: όποιος μας χτυπήσει, αργά ή γρήγορα θα πληρώσει με τη ζωή του», τονίζει ο Carnelos.
Αλλά η εξάλειψη των ηγετών της Hamas «δεν έχει αποδυναμώσει καθόλου το κίνημα, αντίθετα», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι η παλαιστινιακή κοινωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, όπως έκανε τις τελευταίες δεκαετίες.
Μόλις εξαλειφθεί ένας Παλαιστίνιος ηγέτης, ένας άλλος είναι αμέσως έτοιμος να παρέμβει».
Την Τετάρτη, η Hamas επιβεβαίωσε ότι ο πολιτικός της ηγέτης, Ismail Haniye, σκοτώθηκε σε επίθεση στην κατοικία του στην Τεχεράνη, αφού συμμετείχε στην ορκωμοσία του νεοεκλεγμένου Ιρανού προέδρου Masound Pezeshkian.
Η Hamas κατηγόρησε το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για τον θάνατο του Haniyeh.
Το βράδυ της Τρίτης, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν πλήγμα σε ένα νότιο προάστιο της Βηρυτού, σκοτώνοντας τον διοικητή της Hezbollah Sayyed Mohsen, γνωστό και ως "Fuad Shukr".
Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε επίσης ότι η αεροπορική του επιδρομή στα μέσα Ιουλίου σε συγκρότημα της Γάζας σκότωσε τον Mohamed Deif, επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας του παλαιστινιακού κινήματος Hamas.
Ωστόσο, δεν είναι επί του παρόντος ασαφές εάν ο Deif σκοτώθηκε από το χτύπημα στη νότια Γάζα στις 13 Ιουλίου που σκότωσε 70 και τραυματίστηκαν σχεδόν 290, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το Ισραήλ πιστεύει ότι «δικαιούται να κάνει τα πάντα ανεύθυνα και ατιμώρητα»

Συνεχίζοντας να στοχεύει τους ηγέτες της Hamas για εξάλειψη εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ σκοπεύει να υπογραμμίσει ότι «δικαιούται να κάνει τα πάντα χωρίς ευθύνη ή συνέπειες», πιστεύει ο Δρ. Carnelos.
«Είναι μια κίνηση καθαρά ψυχολογική με στόχο να δείξει την ανωτερότητά της και την ατιμωρησία της για να πιέσει τους άλλους να προσαρμοστούν στην πολιτική της και να λυγίσουν στη θέλησή της», σημείωσε.
Ενώ η Hamas, το Ιράν και το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Hezbollah έχουν ορκιστεί αντίποινα για τις δολοφονίες, υπάρχει μόνο ένα πολιτικό ζήτημα που εξετάζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu - να παραμείνει στην εξουσία, σύμφωνα με τον ειδικό.
«Ως εκ τούτου, εάν η συνέχιση της σύγκρουσης είναι χρήσιμη για την παραμονή του στην εξουσία, όπως προφανώς πιστεύει, θα κάνει τα πάντα για να επεκτείνει τον έλεγχο του στην πρωθυπουργία του Ισραήλ.
Εάν ο Άξονας της Αντίστασης αντιδράσει, ο Netanyahu θα διεκδικήσει την ύπαρξη μόνιμης κατάστασης πολέμου, χύνοντας το αίμα κάθε ζώσας ψυχής, για να δικαιολογήσει περαιτέρω την παραμονή του στην εξουσία χωρίς εννοείται να πάει σε πρόωρες εκλογές... Και το Ιράν ετοιμάζεται να του δώσει τιμωρία παραδειγματική», κατέληξε ο Δρ Carnelos.
«Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι το «δικαίωμα» να προκαλεί ατιμώρητα τους εχθρούς του «δεν λειτουργεί πια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης