Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέρριψαν 70 drones kamikaze – Απέτρεψαν καταστροφική ουκρανική επίθεση σε κρίσιμο στρατιωτικό αεροδρόμιο

Οι Ρώσοι κατέρριψαν 70 drones kamikaze – Απέτρεψαν καταστροφική ουκρανική επίθεση σε κρίσιμο στρατιωτικό αεροδρόμιο
Μεγάλη επίθεση με drones εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου στο Morozovsky εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί
Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε πάνω από 70 ουκρανικά drones kamikaze τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου 2024.
Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι 36 drones αναχαιτίστηκαν πάνω από την περιοχή Rostov, 8 στο Kursk, 9 στο Belgorod, 17 στο Oryol, δύο πάνω από το Ryazan, καθώς και ένα στο Voronezh.
Ο κυβερνήτης του Rostov Vasily Golubev έκανε γνωστό πως 55 ουκρανικά drones επιτέθηκαν στην περιοχή καταστρέφοντας εγκαταστάσεις στο Kamensky και το Morozovsky».
Σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Υπάρχει ένα μεγάλο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή Morozovsky της περιοχής που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο κύριος στόχος της επίθεσης με drones.

Απέλπιδες προσπάθειες των Ουκρανών μετά τις ήττες

Εν τω μεταξύ, ο Vyacheslav Gladkov κυβερνήτης του Belgorod, ανέφερε πως μια δεξαμενή πετρελαίου εκεί καταστράφηκε από επίθεση drone, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Η φωτιά, που ξέσπασε μετά την επίθεση, τέθηκε υπό έλεγχο μετά από αρκετές ώρες.
Από την πλευρά της η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 24 από τα 29 drones kamikaze τύπου Geran σε εννέα περιοχές.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν επίσης δύο αντιαεροπορικούς κατευθυνόμενους πυραύλους S-300 και δύο πυραύλους αντιραντάρ Kh-31, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Kherson Oleksander Prokudin ισχυρίστηκε ότι η αεράμυνα κατέρριψε πέντε drones πάνω από την περιοχή του.
Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι οι ρωσικές επιθέσεις στην περιοχή την περασμένη ημέρα έπληξαν κρίσιμες υποδομές και ένα διοικητικό κτίριο.
Το καθεστώς του Κιέβου ενέτεινε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και σκοτώνοντας ή τραυματίζοντας δεκάδες αμάχους.
Αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να είναι μια απέλπιδα προσπάθεια του καθεστώτος να αναπληρώσει τις πρόσφατες ήττες των δυνάμεών του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης