Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι κραυγές Biden σε Netanyahu ακούστηκαν σε όλο τον Λευκό Οίκο γιατί ο μεγάλος χαμένος δεν είναι το Ισραήλ αλλά... οι ΗΠΑ

Οι κραυγές Biden σε Netanyahu ακούστηκαν σε όλο τον Λευκό Οίκο γιατί ο μεγάλος χαμένος δεν είναι το Ισραήλ αλλά... οι ΗΠΑ
Η αμερικανική κυβέρνηση βλέπει ξαφνικά ολοκάθαρα το ενδεχόμενο να χάσει τα πάντα στη Μέση Ανατολή και γι' αυτό υπεύθυνος είναι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα
Μία  συνομιλία σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους είχαν τις προηγούμενες μέρες ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu.
Ο Biden προειδοποίησε τον Netanyahu ότι δεν πρέπει να περιμένει από τις ΗΠΑ να συνεχίσουν να τον διασώζουν εάν εξακολουθήσει να κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή ανέφερε το Axios, επικαλούμενος Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ο Biden είπε στον Netanyahu ότι εάν κλιμακώσει ξανά τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά τα ισραηλινά χτυπήματα στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό, δεν θα πρέπει να υπολογίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τον σώσουν, αναφέρει το δημοσίευμα.
Κατέστησε σαφές στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι δεν θέλει να δει περαιτέρω πολεμικές ενέργειες από το Ισραήλ και τον κάλεσε να προχωρήσει προς μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τις επόμενες εβδομάδες.
Την Πέμπτη (1/8) ο Biden είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε μια πολύ άμεση συνομιλία με τον Netanyahu, προσθέτοντας ότι η δολοφονία του Haniyeh από το Ισραήλ έχει καθυστερήσει τις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα που ήταν σε εξέλιξη.

«Το Ισραήλ χάνει σε όλα τα μέτωπα και οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν μαζί του»

Το Ισραήλ χάνει «σε όλα τα μέτωπα», υποστηρίζει ειδικός, ο οποίος προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ θα καταρρεύσουν μαζί του, εάν συνεχίσουν να στηρίζουν τα σχέδια του σιωνιστικού καθεστώτος του Τελ Αβίβ.
«Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι είναι ένα βάρβαρο και γενοκτονικό καθεστώς», σημειώνει ο καθηγητής Seyed Mohammad Marandi του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, παρατηρώντας την υπεράσπιση του Ισραήλ από την Ουάσινγκτον ακόμη και όταν το Τελ Αβίβ πυροδοτεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση  στην περιοχή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτοκαταστρέφονται.
Αυτή είναι η επιλογή που έχουν κάνει», τονίζει ο Marandi.
«Περίμενα την κλιμάκωση», σημειώνει ο καθηγητής αναφερόμενος στη δολοφονία του Παλαιστίνιου ηγέτη Ismail Haniyeh στο Ιράν και του διοικητή της Hezbollah Fuad Shukr στον Λίβανο μέσα σε λίγες ώρες.

Ήττες σε όλα τα μέτωπα

«Έχω την πεποίθηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι το ισραηλινό καθεστώς δεν μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο ως έχει, και ότι δεν είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε κατάπαυση του πυρός.
Άρα, το μόνο που θα έμενε θα ήταν η κλιμάκωση.
Η επίθεση στη Βηρυτό, όπου βομβάρδισαν ένα συγκρότημα κατοικιών, και η δολοφονία στην Τεχεράνη, καθώς και ο βομβαρδισμός ενός πολιτικού στόχου στην Υεμένη πραγματοποιήθηκαν για να επιφέρουν κλιμάκωση.
Και τώρα εδώ είμαστε.
Υπήρξε κλιμάκωση», επισημαίνει ο Marandi.
«Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο ότι το ισραηλινό καθεστώς έχει ήδη χάσει τον πόλεμο, έχει χάσει στα σύνορα με τον Λίβανο, έχει χάσει στη Γάζα και έχει χάσει στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου οι Αμερικανοί έχουν πολεμήσει για λογαριασμό του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο ακαδημαϊκός.
«Έχουν χάσει σε όλα τα μέτωπα» υπογραμμίζει.
Οι σχολιαστές στο Ισραήλ αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο την αποτυχία των δηλωθέντων στόχων του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu στη Γάζα πρόσφατα, δέκα μήνες αφότου ορκίστηκε να «καταστρέψει» τη Hamas.
Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να προσπαθεί να περιορίσει την οργάνωση στρατιωτικά και πολιτικά, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Παλαιστινίων υποστηρίζει την ένοπλη αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή.

tank_4.JPG
Ο Netanyahu θέλει να σωθεί

«Ο Netanyahu δεν ενεργεί προς το συμφέρον του καθεστώτος του»
, επισημαίνει ο Marandi για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος αντιμετωπίζει εκ νέου δίωξη για κατηγορίες διαφθοράς εάν χάσει την εξουσία του.
«Λειτουργεί για τα δικά του συμφέροντα και γι' αυτό προκάλεσε αυτή την κλιμάκωση.
Ο Netanyahu το κάνει για να διατηρήσει τη δική του εξουσία και θυσιάζει το ισραηλινό καθεστώς για χάρη του ίδιου, για τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα».
«Το Ισραήλ ωθείται προς την καταστροφή.
Δεν εννοώ ότι θα καταρρεύσει αύριο ή την επόμενη εβδομάδα ή σε έξι μήνες από τώρα.
Αλλά αφού έχασε τον πόλεμο και αφού απαξιώθηκε σε όλο τον κόσμο επειδή ο κόσμος βλέπει το ισραηλινό καθεστώς ως γενοκτονικό, βλέπει πώς βιάζουν αιχμαλώτους και πώς σφαγιάζουν παιδιά και γυναίκες μέρα και νύχτα», υποστήριξε, αναφερόμενος στους Ισραηλινούς πολιτικούς και ακτιβιστές που υπερασπίστηκαν τον βιασμό Παλαιστινίων αιχμαλώτων με το σκεπτικό της «αυτοάμυνας».
usa_base.jpg

Καταρρέουν οι ΗΠΑ

«Αν οι Αμερικανοί κάνουν την ανοησία και εμπλακούν, θα χάσουν τα πάντα στην περιοχή. Θα εκδιωχθούν από το Ιράκ, οι βάσεις τους στον Περσικό Κόλπο θα καταστραφούν. Και αυτά τα καθεστώτα που έδωσαν αυτές τις βάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα καταστραφούν επίσης, γιατί θα θεωρηθούν εχθρικά».
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ορισμένοι «σημαντικοί» σύμμαχοι των ΗΠΑ βλέπουν τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες λιγότερο ευνοϊκά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
«Η δημοφιλία των ΗΠΑ υποχωρεί και μεταξύ πολλών βασικών συμμάχων του ΝΑΤΟ», αποκάλυψε μια μελέτη του Pew Research Center τον Ιούνιο, αναφερόμενη σε χώρες όπως η Τουρκία και η Τυνησία.
Η απώλεια οικονομικής ισχύος συνόδευσε την αποσύνθεση του κύρους καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότερο τη χρήση του δολαρίου ΗΠΑ ως de facto παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Το τέλος της οικονομικής κυριαρχίας σηματοδοτεί ότι ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ θα καταρρεύσει όπως η βρετανική αποικιοκρατία από την οποία εμπνεύστηκε και για παρόμοιους λόγους.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης